islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5430
EURO
34,8814
ALTIN
2.430,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Boris Johnson’un iptali üzerine Hindistan Cumhuriyet Bayramı’nı başmisafirsiz olmadan yapacak

Boris Johnson’un iptali üzerine Hindistan Cumhuriyet Bayramı’nı başmisafirsiz olmadan yapacak

Mirat Haber Ajansı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada,
Küresel COVID-19 durumu nedeniyle yaklaşan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baş Konuk davet etmeyeceğini söyledi. Duyuru, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Cumhuriyet Bayramı geçit törenine Baş Konuk olarak katılacağı Hindistan ziyaretini iptal etmesinden sonra geldi. Hindistan, Bay Johnson’ı etkinlikte Baş Konuk olmaya davet etmişti ancak İngiltere lideri, Başbakan Narendra Modi’yi aradı ve Birleşik Krallık’ta korona virüsün yeni bir varyantının ortaya çıkması nedeniyle geziyi iptal etti.


Yıllardır Hindistan’ın Delhi’deki Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü sırasında bir hükümet başkanı veya devlet başkanına ev sahipliği yapmayacağı ilk bayram kutlaması olacak.
Yabancı liderler 1952, 1953 ve 1966 hariç her yıl Cumhuriyet Bayramı geçit törenlerini kutladılar. Dönemin Endonezya Cumhurbaşkanı Sukarno 1950’de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan ilk konuk oldu. 2020’de Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro baş konuğuydu. 2018’de, 10 devlet başkanından oluşan Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) liderliği Cumhuriyet Bayramı geçit törenine katıldı.

Hindistan Cumhuriyeti Güney Asya’da 1,38 milyar nüfus ile dünyanın en büyük ikinci nüfusa sahip ülkesi. Ülke resmi dili Hintçe ve İngilizce olmasının yanında 22 tane de bölgesel dil konuşuluyor. Hindistan’ın büyük çoğunluğu Hinduizm inancına mensup, ikinci dini inanç ise İslamiyet olarak biliniyor. Ülke federal cumhuriyet yönetim sistemi ile yönetilmekte. Son iki yıl içinde, iktisara gelen Müslüman düşmanı BJP partisi başkanı Narendra Modi, sert bir İslam karşıtı politika izlemekte. Buna kitlesel katliamlar ve Keşmir’in işgali de dahil. Bu nedenle dünya liderleri pek Modi ile görünme yanlısı değil. Buna karşın İsrail, Suudi Arabistan ve Emirlikler üçlüsü Hindistan ilişkilerini güçlendiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.