islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Borodyanka’da Yaşayan Ukraynalılar, Yemeklerini Sokakta Pişiriyor

Borodyanka’da Yaşayan Ukraynalılar, Yemeklerini Sokakta Pişiriyor
18 Nisan 2022 10:40
A+
A-

Ukrayna ordusunun yeniden kontrolü aldığı ve Rus hava saldırıları nedeniyle harabeye dönen Borodyanka kentinde halk, elektrik ve doğalgaz olmadığı için yemeklerini sokakta yakılan ateşte pişiriyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açtığı ilk günlerinden itibaren savaş uçaklarıyla yoğun şekilde bombalanan Borodyanka halkı, haftalardır sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor.

Su, elektrik ve doğalgaz yok 
Ağır bombardımanlar sonucu yıkılan binaların enkazlarında sivil cesetlerin çıkarılmaya devam ettiği ve mayın temizleme çalışmalarının sürdüğü kente su, doğalgaz ve elektrik verilemiyor.

Kentten ayrılamayan, haftalar boyunca soğuk gecelerde hasar görmüş evlerinde yorgan altına sığınarak hayatta kalmaya çalışan siviller, sokakta yemek yaparak yaşıyor.

Sokakta odun ateşinde yemek pişiriyorlar 
AA’nın haberine göre; Borodyanka’nın ana caddesinde bir apartmanın önünde yakılan odun ateşinde yemek pişiren çift, Rus bombardımanlarının ardından harabeye dönen şehirdeki yaşam mücadelelerini anlattı.

Kent sakini Anatoli, hasar gören ama yaşamak için kullanılabilecek durumdaki bir apartmanda kaldığını, evin önünde her gün komşularla sıcak yemek ve çay hazırladıklarını söyledi.

Saldırıların başladığı ilk günlerden itibaren kentte doğalgaz ve elektriğin kesildiğini anlatan Anatoli, “Biz savaşın başından beri burada kaldık. O günden bu yana evde ne gaz ne su ne de elektrik var.” dedi.

Anatoli, sokakta her gün komşularla toplanarak yemek hazırladıklarını belirterek “Ben burada eşimle beraberim. Arkadaşım da eşi ile burada. İnsanlar buraya yemek yemeye geliyor.” şeklinde konuştu.

Gönüllüler ve askerler yardım ediyor 
Gönüllüler ve askerlerin verdiği et, patates ve su ile sıcak yemek hazırlayabildiklerini, özelikle geceleri havanın çok soğuk olduğunu anlatan Anatoli, kırılan pencereleri geçici olarak cam filmleri ile kapladıklarını söyledi.
Anatoli “Yorganlarla kendimizi ısıtıyoruz. Pencereleri poşetle kapladık.” diye konuştu.

Anatoli’nin eşi 43 yaşındaki Ekaterina Makhrina da yaklaşık bir aydır sokakta yemek pişirdiklerini dile getirerek, “Burada kalan tüm insanlar buraya gelip yemek yiyor. Bir şekilde herkese yardım etmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.