islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4954
EURO
34,9187
ALTIN
2.437,70
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bosna Davasının Kahramanı Cengiç Vefat etti

Bosna Davasının Kahramanı Cengiç Vefat etti

Bosna Hersek davasının ve Aliya izzetbegoviç’in yol arkadaşlarından Hasan Cengiç vefat etti. Cengiç’in vefatıyla Bosna davasının önemli bir çınarı daha bu dünyadan göçmüş oldu.

Bosna davasına daha neredeyse çocuk yaşda atılan Cengiç, merhum Aliya İzzetbegoviç ile birlikte giriştiği siyasi faaliyetlerle öne çıktı. Yugoslav hükümetinin “düşman” listesine aldığı Cengiç, iç savaş sırasında da Sırp faşizminin korkulu rüyası olmaya devam etti.

İç savaş zamanında da aktif görev alan Cengiç, Bosna’nın bağımsızlığında büyük emekleri olan öncülerden biriydi.

Hasan Cengiç, Merhum âlim, allame lider ve Bosna Hersek’in kurucu devletbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç ile birlikte kısa adı SDA olan Demokratik Eylem Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Yugoslav hükümetinin genç Müslümanlara yönelik yürüttüğü siyasi soykırımda ilk nasibini alan Müslüman gençlerden biri oldu. 9 yıl hapse mahkum olan Cengiç, Yugoslavya’nın dağılmasından sonra özgürlüğüne kavuştu.

Bosna Hersek haber kaynaklarından alınan bilgilere göre Cengiç, geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat etti.

Cengiç’in cenazesi yarın öğlen namazından sonra Başkent Saraybosna’daki Hüsrev Bey camiinden kaldırılacak. Cengiç’in ölümüyle birlikte Bosna’nın çınarlarından biri daha bu dünyadan göçmüş oldu.

mirathaber.com ailesi olarak merhuma Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz. Ümmetin başı sağ olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.