islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İsrail Güçleri, Şifa Hastanesini Tamamen Yıkarak Çekildi

İsrail Güçleri, Şifa Hastanesini Tamamen Yıkarak Çekildi
1 Nisan 2024 11:19
A+
A-

İsrail Güçleri, Şifa Hastanesini Tamamen Yıkarak Çekildi

 İsrail’in Şifa Hastanesi’ne Yönelik İşgali ve Yıkımı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi’ni işgal ettikten sonra geride bıraktığı yıkım büyük bir felaketi beraberinde getirdi. İşgalin ardından hastanenin tamamını yıkarak çekilen İsrail güçleri, bölgede dehşet verici bir manzara oluşturdu.

Görgü Tanıklarının İfade Ettiği Dehşet

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi’ni terk etmeden önce yaptığı yıkımı dehşetle anlatıyor. Hastanenin tüm binalarını ateşe veren ve yıkan İsrail askerleri, binlerce insanın sağlık hizmetlerinden mahrum kalmasına sebep oldu. Görgü tanıkları, hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını ise ateşe verdiğini belirtiyor.

İnsanlık Dışı İşgalin Sonuçları

İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi’ne yönelik insanlık dışı saldırısı sonucunda hastanenin tamamı hizmet dışı kaldı. Görgü tanıkları, hastanenin içinde ve çevresinde onlarca ölü bulunduğunu dile getiriyor. Bununla birlikte, hastanenin tüm tıbbi ekipmanları ve ameliyathane gibi kritik birimlerinin de imha edilmesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde sekteye uğramasına neden oldu.

İsrail’in İnsanlık Dışı Saldırısı ve Uluslararası Tepkiler

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırısı uluslararası alanda büyük tepkilere neden oldu. Birçok ülke ve uluslararası örgüt, İsrail’in bu insanlık dışı saldırısını kınadı ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti. Ancak, bu tepkilerin saldırının yarattığı yıkımı telafi etmeye yetmediği görülüyor.

Şifa Hastanesi ve Gazze Halkının Karşılaştığı Zorluklar

Şifa Hastanesi’nin tamamen hizmet dışı kalması, Gazze halkının sağlık hizmetlerine erişiminde büyük bir engel oluşturuyor. İsrail’in yıkıcı saldırısı sonucunda hastanede çalışan sağlık personeli de büyük risk altında kaldı ve bölgedeki sağlık sistemi adeta çöktü. Gazze halkı, bu zorlu süreçte uluslararası toplumun desteğini bekliyor.

Bu felaketin ardından, Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dışı durumların sona erdirilmesi ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde hareket etmesi gerekiyor.

HABER YORUM

Ey İslam alemi! Hazır mısınız?

Ramazan ayı sona ererken, akabinde kutlayacağımız Bayrama hazır mısınız?

Şekerler, baklavalar, bayramlıklar hazır mı?

Gazze yerle bir olmuş, 32 Bin insan hayatını kaybetmiş, 8o Bin yaralı insan acıdan ve  ilaçsızlıktan kıvranırken, Şifa hastanesi Siyonist köpekler tarafından ateşe verilmiş ve yakılmış durumdayken, sen bayram kutlamaya hazır mısın ey İslam alemi?

Gazze için kılını kıpırdatmamış ve hiçbir şey yapmamış sen, bayramı kutlamaya hazır mısın?

Hazırsan ey İslam alemi, bizde kutlayalım bayramınızı…

Bayramınız kutlu(!) olsun!

 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE