islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5459
EURO
35,0080
ALTIN
2.427,35
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Libya, Batı Kuklası Bakandan Kurtuldu

Libya, Batı Kuklası Bakandan Kurtuldu

Libya’yıBatı emperyalizminin sömürgesi haline getirmeye çalışan Dışişleri Bakanı Necla Menğuş. Başkanlık Konsei’nin ortak kararıyla bakanlıktan kovuldu. Menguş, siyasi anlayış olarak CHP’ye çok yakın bir figürdü

Üç kişiden oluşan ve ülkedeki en büyük ğrupların ittifakı ile seçilen üç kişilik Başkanlık Konsayi üyeleri, Menguş’un Özellikle Avrupa Birliği ve ABD’yi Libya’nın sömürülmesi için ülkeye davet etmesine isyan edip sonunda görevden aldı. Bununla da yetinmeyen başkanlık konseyi, Menguş’un yurt dışına çıkışını da yasakladı.

Menguş, Başkanlık Konseyi’ne danışmadan ve bu resmi kurumun yanısıra Libya Cumhurbaşkanlığı makamı ve hükümete danışmadan kendi başına politikalar üretmesi ve ülkeyi batı sömürgesi haline getirme çabası sonunda ülkedeki grupların isyanına sebep oldu.

Türkiye’de CHP’ye çok benzeyen ve onun siyesi görüşünün paralelinde bir siyasi anlayışa sahip olan Menguş, ülkesin nsorunlarını çözmek için tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi batılı sömürgecilerin ülkesinin yönetimini ele geçirmesini istiyordu.

Bilindiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye’de iktidara gelemeyeceğini anladığı günden bu yana Türkiye’ye dış müdahale yapılması için sürekli Batılı emperyalistlerin kapısını çalıyor,

Diger yandan Libya’da yaklaşan seçim tarihi ile ilgil herhangi bir aksamanın söz konusu olmayacağı belirtiliyor.

xSeçimlerin önünde engel olabilecek sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulduğu ülkede, 24 Aralık’ta genel seçimlerin sorunsuz yapılacağı belirtiliyor.

2011 yılında Kaddafi’nin devrilmesinden sonra iç savaşa sürüklenen ülkeyi Batılı emperyalistler ikiye bölmüş ve petrol zengini bölgeyi Topruk’ merkezli ayrı bir devlet olarak kurmayı hayata geçirdi. Ancak Türkiye’nin müdahalesiyle bu savaş tersine çevrilmiş ve milli birlikten yana olan güçler kazanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.