islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Boşnaklar: “Soykırım Oteli Arama Motorundan Çıksın”

Boşnaklar: “Soykırım Oteli Arama Motorundan Çıksın”

Mirat Haber Ajansı

Bosna-Hersek’teki hak savunucuları, Google’dan 1990’larda Boşnaklara savaş sırasında işkence, tecavüz ve öldürülmek için kullanılan tenha bir tatil köyünün tanıtımını durdurmasını istiyorlar. Sırp Cumhuriyeti’nin etnik çoğunluklu Sırp bölgesindeki yetkililer, geçtiğimiz günlerde Vişegrad’daki Vilina Vlas’ı vatandaşların, koronavirüs salgını tarafından sert bir şekilde etkilenen turizm sektörünü canlandırmak için devlet kuponlarını kullanabilecekleri siteler arasına dahil etmişti.

Bu hareket, 25.000’den fazla destekçinin imzaladığı ve Google’ı popüler arama motorundan ve harita aracından “Vilina Vlas’ı (turist sitesi olarak) kaldırmaya” çağıran bir çevrimiçi imza kampanyasını başlattı. “Sanki birisi Auschwitz-Birkenau toplama kamplarını sağlıklı yaşam merkezlerine dönüştürmeye karar verirse, bunu Google’da tanıtmalarına izin verilir mi?” sorusunu soruyorlar. Hayatta kalanlar defalarca sitenin 1990’larda orada yapılan zulüm kurbanlarının anısına dönüştürülmesini istedi. Bir BM Özel Komitesi 1994 yılında, 1992’de Vilina Vlas’ın duvarları içinde yaklaşık 200 kadına tecavüz edildiği sonucuna vardı. Hayatta kalanlardan bazıları öldürülürken diğerleri intihar etti. Daha birçok kişinin otelin balkonlarından atlayarak, ya da yakınlardaki nehir bölgesinde öldürüldüğü veya intihara sürüklendiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.