Gündem

BRICS GAZZE İÇİN HAYIRA ARACI OLABİLİR Mİ?

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Salı günü bir video konferansta BRICS bloğunun liderleriyle Filistin-İsrail anlaşmazlığını görüşeceğini ve ardından grubun ortak bir açıklama yayınlamasının beklendiğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, BRICS‘in sesinin dünyada duyulması gerektiğini söyledi.

BRICS liderlerinin Gazze‘deki mevcut insani krize ilişkin ülke açıklamaları yapacağı zirveye Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de katılacak.

Suudi Arabistan, Arjantin, Etiyopya, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de aralarında bulunduğu, tam üyeliği gelecek yıl başlayacak yeni BRICS katılımcıları da toplantıya katılmaya davet edildi. (Hürriyet)

ALLAH DİLERSE

İnsanlar ve ülkeler dahil bütün yeryüzü Allah’ın mülküdür. Mutlak egemenlik onundur. O dilerse beklenmedik kişileri ve kurumları hayra vesile kılabilir. Onun vereceğini engelleyecek yoktur.

Zalimleri defetmek de Onun kanunudur. Amerika ‘ya dayanan  İsrail’i BRICS durdurabilir.

BRICS’in şu veya bu şekilde ama tavsiyeyi aşan  bir karar alabileceği ümidindeyiz. En azından ateş kes için ağırlığın koyabilir.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı. İsrail ordusu radyosundan  yapılan açıklamada şöyle denildi. "Gazze'nin güneyindeki tampon…

4 saat ago
  • Gündem

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor İsrail'in Gazze'ye Gece Boyunca Yaptığı Bombardımanlar Sonucunda Ölü ve Yaralılar…

4 saat ago
  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

6 saat ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

7 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

8 saat ago