islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3147
EURO
34,6684
ALTIN
2.409,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Bu Yöntemlerle Faturalarınız Yarıya İnecek

Bu Yöntemlerle Faturalarınız Yarıya İnecek
7 Kasım 2022 10:00
A+
A-

Kış aylarının gelmesiyle faturalara bir de doğalgaz faturası eklendi. Ancak faturaları büyük ölçüde düşürmenin birçok yolu bulunuyor. Bu faturalarınız yarıya inecek, paranız cebinizde kalacak.

Artan faturalardan sonra vatandaşlar tasarruf yollarını araştırmaya başladı. Biz de haberimizde sizler için paranızı nasıl cebinizde tutacağınızı, faturaları nasıl yarıya düşürebileceğinizi anlattık.

PRİZDEKİ FİŞLERİ ÇIKARIN
Elektrik faturasının fazla gelmemesini istiyorsanız, evinizdeki elektrik sisteminde topraklama olup olmadığını kontrol edin. Ardından az elektrik yakan elektronik aletler tercih edin. Gece yatmadan evvel tüm fişleri çıkardığınızdan emin oldun. Prizdeki her alet, düğmesi açık olması bile elektrik akımına devam eder.

BULAŞIKLARI ELDE YIKAMAYIN
Su faturasını düşürmek için musluklarınızda sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca çamaşır ve bulaşık makinesi gibi aletlerin suyunun çıkış noktasını kontrol edebiliyorsanız, attıkları suyu ziyan etmemek için bir kova doldurun. Bulaşık makineniz varsa, bulaşıkları elde yıkamayın.

Sebzeleri musluğun altında değil bir kovaya doldurup yıkayın. Çamaşırları, bulaşıkları biriktirmeden makineyi çalıştırmayın. Duş alırken kese ve şampuan esnasında suyu kapatın.

SOBALI DOĞALGAZ KURUN
Doğalgazı sık sık açıp kapamak avantajlı değil dezavantajlıdır. Eviniz size aitse bir odasında mutlaka sobalı doğalgaz kurun. Sobalı doğalgaz peteklilere oranla yarı yarı fiyatına enerji harcar. Ayrıca petekleri devamlı açıp kapatmayın, sabit seviyede tutun. Kullanmadığınız odadaki petekleri açmayın.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.