islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bulgar Muhalifler Sofya’yı Felç Etmekle Tehdit Etti

Bulgar Muhalifler Sofya’yı Felç Etmekle Tehdit Etti

Mirat Haber Ajansı

Hükümet karşıtı protestocular, yolsuzlukla suçladıkları muhafazakar hükümet istifa edene kadar Sofya’nın merkezindeki trafiği engellemekle tehdit ederek eylem yaptılar. Binlerce insan, uzun yıllardır en büyük protestolarda Bulgar başkentin ve diğer şehirlerde üç hafta boyunca yürüyüş yaptılar. Protestocular Çarşamba gününün sonundan bu yana, Sofya’nın en yoğun merkezi kavşak noktalarından biri olan Kartallar Köprüsü’nde ve hükümet merkezinin dışındaki alanda çadırlar kurdu. Protesto organizatörlerinden Nikolay Hacıgenov yaptığı açıklamada, Başbakan Boyko Borisov istifa edene kadar trafik engellerinin ve diğer sivil itaatsizlik eylemlerinin sürdürüleceğini bildirdi.

Polis şimdiye kadar çadırları temizlemek için müdahale etmedi. “İstifa!” sloganıyla 5.000’den fazla insan Sofya’da hükümet sarayının dışında toplanırken ana bulvarda binlerce gösterici yürüyüş yaptı. Üçüncü görev süresi Mart 2021’de sona eren Başbakan Borisov, görevi bırakmayı reddetti. Gelecek yıl seçimler olacağını ve kim kazanırsa onun yöneteceğini vurguladı. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün yolsuzluk algısı endeksine göre, AB’ye katılmasından 13 yıl sonra Bulgaristan, en yoksul ve yolsuzluğu en fazla topluluk üyesi olmaya devam ediyor. Bulgaristan 2017 nüfus sayım tahminine göre ülkede Müslümanlar nüfusun %15’ini oluşturmakta ve İslam, Hıristiyanlıktan sonra ülkede ikinci büyük dindir. Ülkede Türk kökenli Müslümanlar olduğu gibi Bulgarca konuşan yerli Pomak Müslümanlar da bulunmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.