islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bütün Ekonomiler Çökecek

Bütün Ekonomiler Çökecek
21 Ocak 2019 14:58
A+
A-

ABD’li ünlü yatırımcı Jim Rogers, bir sonraki küresel ekonomik çöküşte dünyanın “en sağlam olarak bilinen ekonomilerinin dahi acı çekeceği” uyarısı yaptı.

“2008´de büyük bir problem yaşadık. Çünkü her yerde çok fazla borç vardı. Ama o zamandan beri borçlar, her alanda çok çok daha yükseldi. Sadece ABD Merkez Bankası son 10 yılda, bastığı para miktarını yüzde 500 artırdı. Bu yüzden bir sonraki çöküş benim hayatımdaki en kötü kriz olacak. ”Dünya genelinde toplumsal olaylar, banka kapanmaları ve kritik ürünlerde kıtlıklar görülebileceğini de vurgulayan Rogers, güçlü görülen ekonomilerde de büyük sürprizlerin ortaya çıkacağını savundu ve ekledi:“Bütün büyük ülkeler acı çekecek.’’

1997 yılından beri bu ülke yöneticilerini uyaran biri var. Tatbik edilen küresel finans sistemini Borca Dayalı Para Sistemi olarak tanımlayan Prof. Dr. Mete Gündoğan’dır. Jim Rogers ve takipçilerinin şimdi yarım yamalak söylemeye çalıştığı şeyi, daha sistematik bir biçimde, herkesin anlayacağı netlikte söyledi ve hala söylüyor ve çözüm öneriyor.

Sorunun kaynağını şimdi görenler, kendi ifadelerindeki şaşkınlıklarını rakamlarla karşılaştığı zaman ifade edebiliyorlar. Ama çözüm  önerileri de yoktur. Örtülü yatırım tavsiyeleri ise kişisel temayüllerinin göstergesi.

Oysa olması gereken alternatif sistem modeli kurulmasıydı. Bunun çalışmalarının yapılmasıydı. Bugüne kadar bazı kaygılarından ötürü hep sustular. Faizcilerin egemenliğine boyun eğdiler. Şimdi erkenden ben haber verdim demek için yazılan çizilenler var.

Hükumetimize neredeyse bir yalvarmadığımız kaldı.  117 milyar daha faiz ödemeyi göze aldınız.  Bu süreçte daha yüksek bedeli ödemeye hazır olun.  Çünkü borçlanma modeline alternatif modeli oluşturmuyor, gittiği yere kadar gider der gibisiniz.  Yarın ekonomik tufan koptuğunda’’dünya krizi var, bizden kaynaklanmıyor’’ demeniz ne sizi ne milleti kurtaracaktır.

Bu ülkede, devletin üst düzeyine akıl veren faizcileri lağvedin. Allah ile savaş halini hafife alan bu insanlar milleti ve devleti uçuruma götürüyor.  Bu faizci düzene  bizi mecbur kılan hiç bir şey yoktur. Yeni  iktisadi modelimiz; Tabanda Ekonomi, mizan ve ölçü denkliğinde Doğal İktisat Döngüsünü öneriyoruz. Bu  faiz pisliğinden kurtulabiliriz.  Ancak önce faizcilerden kurtulacaksınız.

Sözü eğip büken, her yöne  çekilen sözleri söyleyen, yüreğinde  imanını faizin kovduğu insanların aldığı kararlara, önerilere hükumetimiz mahkum değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu millet son kez fırsat vermiştir. ‘’Bu kardeşinize  destek verin faizle nasıl mücadele edilir göreceksiniz’’ sözünün arkasında durulmasını bekliyoruz.

Bu sadece millete değil Allah’a verilmiş bir sözdür. Sayın Cumhurbaşkanımızı  faizle mücadelede verdiği sözü hatırlatıyor, yükselen bu seslere hayır kulağı olmasını temenni ediyoruz.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.