islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5244
EURO
34,7436
ALTIN
2.492,99
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Cahil Tarikatçiler ve Dindarlar Arasında Varsa da Asıl Hurafeciler Bilimci Takılan Medyamızdadır!

Cahil Tarikatçiler ve Dindarlar Arasında Varsa da Asıl Hurafeciler Bilimci Takılan Medyamızdadır!
2 Ocak 2023 13:13
A+
A-

Yeni yıla girerken hemen hemen bütün medyamızda astrologlara ciddi ciddi alan açıldı. Konuşturuldular, pek tabii ki pek çok da dinleyicileri oldu.

İslamî bilgi yoksunluğumuz sebebiyle kimse de çıkıp “Ey hurafeciler nedir bu ilkellik ve ahmaklık?” demedi, diyemedi.

Çok büyük ahmaklar eğitimli insanlardan çıkabilir. Çünkü onlar her şeyi bildiklerini sanırlar. Bilemeyince de gider yalancı cinci medyumların ve astrologların gerçek dışı beyanlarından bilgi edinmeye çalışırlar. Aldıkları yalanlar dizisini de hakikatmiş gibi yayınlarlar.

Astroloji, ilgililerinin tanımına göre “Burçların, daha açık bir anlatımla yıldızların, -doğum tarihlerinden hareketle- insanlar üzerinde etkili olabileceklerini ileri süren ve varsayıma dayalı bu etkileri yorumlayan” bir semboller dilidir.

İnsanı edilginleştiren Astroloji’ye inanmak, İslâm ile çatışmaktır yani kâfirliktir.  Bilimsel açıdan da cehalettir ve hurafeciliktir, bir diğer anlatımla ahmaklığını ilanıdır.

Böyle iken anketlere göre göre gazetelerin en çok ilgi gösterilen bölümü astroloji köşesiymiş.

Hulâsa medya Astroloji’ye, doğrulayarak genişçe yer verir, koca koca eğitimli insanlar da ona takılır ve inanırlar veya inanır görülürler. Oysa Rabbimizin Kitabı Kurân’ın öğrettiği şekilde “Geçmişe ve geleceğe ilişkin Gaybı/Bilinmezi yalnız Allah bilir” bilgisi ve inancına sahip olabilseydik, cahilce işler yapmak ve sömürülmekten kurtulmuş olurduk.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.