islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Cakarta’da Sosyal İşler Bakanı yolsuzluktan yakalandı

Cakarta’da Sosyal İşler Bakanı yolsuzluktan yakalandı

Mirat Haber Ajansı

Endonezya Sosyal İşler Bakanı Juliari Batubara, COVID-19 sosyal yardımlarının dağıtımıyla ilgili yolsuzluk davasında gözaltına alındığı bildirildi. Denizcilik ve Su ürünleri Bakanı Edhy Prabowo’nun yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmasının ardından, yolsuzluk iddiası ile tutuklanan ikinci Kabine üyesi oldu. Endonezya Demokratik Mücadele Partisi (PDI-P) siyasetçisi, yaklaşık 10 saatlik sorgulamanın ardından, Yolsuzlukla Mücadele Birimi (KPK) tarafından gözaltına alındı. KPK başkanı Firli Bahuri yaptığı açıklamada, Juliari, astları Matheus Joko Santoso ve Adi Wahyono’nun, bu yılın başlarında bakanlığın yardım dağıtımının ilk adımı sırasında bir dizi tedarikçiden yaklaşık 582.000 dolar rüşvet aldığını ifade etti. Bakanın, komisyon ücreti gerektiren dağıtım anlaşmalarını elden çıkarma ve grev yapma talimatını astları Matheus ve Adi’ye verdiği iddia edildi.

COVID-19 sosyal yardım paketi olarak dağıtılmak üzere 420 milyon dolar değerinde malın ihalesi yapılmıştı. Davadaki diğer iki şüpheli ise sivil. Firli, şüphelilerden bazılarının, KPK tarafından paranın bulunduğu gün Cakarta’da düzenlenen bir operasyonda tutuklandıklarını bildirdi. Ayrıca Bahuri, Batubara’nın kamu parasını çalmaktan suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi. Bu davalar, Başkan Joko Widodo’nun yolsuzlukla mücadeledeki güvenilirliğini zedeleyebilir. Batubara’nın kabinesinde bulunan selefi de dahil olmak üzere iki bakanı yolsuzluk davalarında hapis cezasına çarptırıldı. Widodo, Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından 2019 yılında düzenlenen, Yolsuzluk Algılama Endeksi’nde 180 ülke arasında 85. sırada yer alan bir ülkede temiz bir hükümet çalıştırma sözü üzerine kampanya yürütmüştü.

Endonezya dünyanın 4. En çok nüfuslu ülkesi ve dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olarak parlamenter demokrasi ve başkanlık sistemi olan bir cumhuriyetle yönetilmekte. Ülke sadece adalardan oluşuyor, en büyük GSMH’si olan Müslüman ülke ve resmi dili Bahasa.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.