islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İSLAM’A VE MÜSLÜMANLARA SALDIRMANIN ADI LAİKLİK OLMUŞ

İSLAM’A VE MÜSLÜMANLARA SALDIRMANIN ADI LAİKLİK OLMUŞ
15 Aralık 2022 11:04
A+
A-

İslam’dan ve Müslümanlardan rahatsız oluyorum ya da ben dine düşmanım demenin diğer adı oldu laiklik.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, başörtüsünün Anayasal teminat altına alınmasından rahatsızlık duyan insanlar var ve bu yasayı istemiyorlar. Gerekçeleri ise “Laiklik açısından tehlikeli olması”

Eski dönemde Yargıçlar sendikası Başkanlığı yapan Mustafa Karadağ, başörtüsüne Anayasal güvence getirilmesinin, Anayasada ki “Din ve vicdan hürriyeti” bağlamında yanlış yorumlara sebebiyet vereceğini söyledi.

Başörtüsü konusunda muhalefetin kanun teklifi verelim demesi üzerine iktidarın Anayasa değişikliği yapalım çıkışı, Kemalist hukukçuları epey rahatsız etmiş görünüyor.

Cumhuriyet’e açıklama yapan Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa KaradağAnayasalar genel düzenlemelerdir. Kanun koyucunun rast gele veya amaçsız bir düzenleme yapmayacağına inanmak zorundayız. Çünkü bu insanları ileride kesinlikle laiklik karşıtı ve gerici bir yorum yapmaya iter” sözleriyle niyet okuyuculuğu da yapmış ve gelecekten haber vermeyi de ihmal etmemiş

Mustafa Karadağ gelecekten haber verme noktasında hızını alamamış olmalı ki “Ailenin korunması” düzenlemesine de gelecekten haber verme becerisine devam etmiş ve şöyle konuşmuş:

ileriki zamanlarda özgürlüklerin önüne geçen bir düzenleme olacaktır

Mustafa Karadağ’ın “özgürlüklerin önüne geçer” dediği, cinsel tercih ve özgürlük adı altında LGBT denilen ahlak dışı fiillerin önüne geçer düşüncesi olsa gerekir. Yoksa bu söylemin başka bir anlamı olamaz.

HABER YORUM

İslam’dan ve Müslümanlardan rahatsız oluyorum ya da ben dine düşmanım demenin diğer adı oldu laiklik.

Kemalizmi toplumumuza din olarak dayatmak isteyen sol-Kemalist beyinler, seçimlerin yaklaştığı bir dönemde, 28 Şubat formatında yeni bir gündem oluşturma çabasına girdiler.

Bir gün akademisyenin biri çıkıyor ortaya ve İslam’a ve peygamberine hakaret ediyor, diğer gün ise bir bardak sudan fırtına kopartmak istercesine başörtüsü meselesi. Dün Ali Kalkancı Fadime Şahin tiyatrosu ile darbe yapanlar, bugün 6 yaşında kız çocuğunun evlendirildiği iddiasına sarılarak İslam’a ve Müslümanlara saldırıyorlar.

Bu millet bu filmi daha önce çok izledi. Sizin, Kemalist ideolojiyi toplumumuza dayatma arzunuz, insanlarımızın manevi dünyasında tahribatlara yol açıyor. Eğer gerçek din ve vicdan özgürlüğünden yana iseniz, bir an önce bu dayatmalardan ve tahribattan vazgeçin. Vazgeçin ki, toplumumuz rahat bir nefes alsın.

 

ETİKETLER: Manşet