islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

CAN BİZİM Mİ Kİ İNTİHAR EDİYORUZ?

CAN BİZİM Mİ Kİ İNTİHAR EDİYORUZ?
5 Şubat 2024 15:24
A+
A-

Haberimizi okuyalım:

Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun evinde ölü bulundu.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Kaymakamı Mesut Coşkun evinde ölü bulundu. Coşkun’un, bekâr ve Kırıkkaleli olduğu öğrenildi.

Başından vurulan Coşkun’un beylik tabancasıyla intihar ettiği üzerinde duruluyor.

İNTİHARIN MAKUL SEBEBİ OLAMAZ

Bir insan 31 yaşında olur ve Türkiye şartlarında kaymakamlık gibi bir görevde bulunursa bu kişinin intihar etmesinin sebebi ne olabilir?

Yeryüzünde problemi olmayan insan yoktur. Ayrıca hiçbir problem ve felaketimsi olgu intihar nedeni olamaz. Bunun yanı sıra kaldı ki insan kendi canının sahibi değildir.

İntihar için anlık olarak  insanın iradesini söküp alan bir ruhsal  hastalık veya Allah’a inançsızlıktan başka bir sebep göremiyoruz.

Türkiye’de özel dini eğitimi almasa da yaşayan hemen herkes Allah’ı yaratıcı olarak bilir. Kulluk denemesine uğratmak için canı yaratan da elbette Allah’tır.

İnsan başkasının canına kıyamayacağı gibi kendi canına da kıyamaz Ötenazi için Tıp’tan yardım da alamaz.

Cana kıymak günahların en büyüğüdür. Kuşkusuz ahiret hayatını da azaba sürükler.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ MADDECİ

Eğitim sistemimizde insanımıza temel İslami bilgiler verilemediği, bunalımlarla nasıl mücadele edileceği öğretilemediği için intihar vakaları giderek artmaktadır.

Biz bu haber vesilesi ile cana kıymayı yasaklayan Rabbimizin Kur’ânî iki ayetini hatırlatalım:

CANA KIYMAYI YASAKLAYAN KUR’ÂN AYETLERİ

“ Haklı bir gerekçeye dayanmaksızın, Allah’ın kutsal kıldığı cana kıymayın! Her kim haksız yere öldürülürse, onun meşru mirasçılarına, katilin kısas edilerek öldürülmesini isteme veya kendilerine kan diyetinin ödenmesi konusunda (2. Bakara: 178) hukukî bir yetki tanımışızdır. O hâlde, onlar da hukukun vereceği karara saygı göstermeyip bizzat kendileri adaleti sağlamaya çalışarak veya katilin cezalandırılmasını yeterli görmeyip onun akrabalarından da intikam almaya kalkarak öldürme konusunda sınırı aşmasınlar. Çünkü onlara, katilin öldürülmesini talep etme yetkisi verilerek yardım edilmiştir.” (İsra 17/33)

“Ey iman edenler! Birbirinizin mallarını haksız yollarla yemeyin; ancak karşılıklı anlaşmaya dayalı bir alışveriş yahut hediye, miras, vasiyet, sadaka, mehir, tazminat gibi meşru yollarla elde edilen kazançlar hariç. 

 Bir de, haksız yere cana kıyarak veya intihar ederek kendinizi öldürmeyin!. Kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye düşürecek, sağlığını tehdit edecek davranışlardan uzak durun!. Gerçekten Allah, size karşı son derece şefkatli ve merhametlidir. Siz de o’nun merhametine lâyık olmaya çalışın.” (Nisa 4/29)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet, Türkiye
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.