islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cennet ve cehennemin ebedî olmadığını iddia edenlere bir diyeceğim daha var

Cennet ve cehennemin ebedî olmadığını iddia edenlere bir diyeceğim daha var

Dr. Vehbi KARAKAŞ 

Bu iddia sahiplerine diyesim geliyor: Sizin ne zorunuz var yahu? Yüce Yaratıcı, içinize “ebed=ölümsüzlük arzusu”nu koymuşken ve sizi ebediyyen var olacağınız bir aleme götürürken neden cehennem ateşinden de beter olan yok olmayı ve yokluğa gömülmeyi savunuyor ve istiyorsunuz? Vicdanınızın sesini nasıl duymazlıktan geliyorsunuz? Aklınızı mı kaybettiniz? Kulağınızı açın, iyi dinleyin, vicdanınızın: “Ebed ebed ebed” diye bağırdığınıduyacaksınız.

Bu dünyada ölmek, beni de üzüyor. Ama ölümden sonra başlayacak olan hakiki ve ebedî bir hayatın varlığı da beni teselli ediyor, rahatlatıyor, hatta sevindiriyor.  

Şeyh Sadi Şirazî, diyor ki: “Toprağın gül bitirmesine şaşmayın, düşünün oraya nice gül endamlılar girmiştir.” Bu sözden sonra biz de şöyle diyoruz: Toprağın altında gülün tohumunu zay etmeyen ve kaybetmeyen Allah, Hz. Muhammed (sav) gibi alemlere rahmet gönderilmiş bir gülü ve onun arkasına takılan gülleri kaybeder mi? Ebedî alemi ve ebedî cenneti yaratmayarak sadakat timsali Ebubekirleri, adalet timsali Ömerleri, haya ve edep timsali Osmanları, ilim ve kahramanlık abidesi Alileri (ra) zay eder mi? Etmez. Cehennemi yaratmayarak insanlığın başının belası olan Nemrutları, Karunları, Firavunları, Ebulehebleri, Ebucehilleri, zalim kâfirleri ve zalim müşrikleri rahat bırakır mı? Bırakmaz. Yaptıklarını yanlarına koyar mı? Koymaz. Öyleyse gelin biz de Merhum Şair gibi diyelim:

“Ey genç adam, bu düstur sana emanet olsun, 

Ötelerden habersiz nizama lanet olsun!”  

Dünyayı dünya eden, dünyayı anlamlı kılan ahiretin ve ebedî hayatın var oluşudur. Yoksa bu fani dünyaya gelmenin, nimetlerini tatmanın, sonra da doymadan ölüp yokluğa gitmenin hiçbir anlamı kalmazdı. Çünkü dirilmemek üzere ölmek, acıların ve zulümlerin en büyüğüdür. Böyle bir zulmü yarattıklarına yapmaktan Allah münezzehtir, uzaktır. (Devam edecek) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.