islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Cezayir mahkemesi Fransa için casusluk yapan 4 kişiyi mahkum etti

Cezayir mahkemesi Fransa için casusluk yapan 4 kişiyi mahkum etti

Mirat Haber Ajansı

Cezayir mahkemeleri, Cezayir’deki Fransız büyükelçiliği çalışanlarına ekonomi ve ulusal güvenlik için zararlı bilgi ve haberler vermekten suçlu bulunan dört kişiye hapis cezası verdi. Cezayir medyasına göre, olayda limanda ve uluslararası havaalanında çalışan ajanlar da dahil olmak üzere altı kişi yer aldı. Ana sanık, 2010 yılında ülkeye dönmeden önce uyuşturucu satıcısı olarak tanındığı ve Fransa’da bulunan çifte uyruklu bir Cezayirli’dir. Sanık, sık sık ziyaret ettiği Fransız büyükelçiliğine bilgi toplamak ve iletmekle suçlandı ve kendisine yöneltilen suçlamalara göre WhatsApp ve Viber üzerinden istihbarat verileri gönderdi. Sanık, suçlamaları kategorik olarak reddetti ve Fransız büyükelçiliği personeliyle dostane görüşmelerden başka bir şey olmadığını belirtti.

Cezayir güvenlik servisleri vakayı 2018’de soruşturmaya başladı ve 10 Kasım’da başlayan ve mahkumiyetle sonuçlanan bir davaya yol açtı. Hem adam hem de Cezayir Uluslararası Havaalanında polis memuru olan arkadaşı yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir gümrük memuru üç yıl hapis cezasına çarptırılırken, havaalanındaki bir stajyer de 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.