islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ABD’li senatörler Trump’ın BAE’ye 175 milyar liralık silah satışını durdurmaya çalışıyor

ABD’li senatörler Trump’ın BAE’ye 175 milyar liralık silah satışını durdurmaya çalışıyor

Mirat Haber Ajansı

Üç ABD senatörü, Trump yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri’ne 23 milyar dolardan fazla silah sistemi satma çabasını durdurmaya yönelik bir yasa çıkaracaklarını bildirdiler. Demokrat Senatörler Bob Menendez ve Chris Murphy ile Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Başkan Donald Trump’ın Reaper dronları, F-35 savaş uçakları ve havadan havaya füzeler ve diğer mühimmatları BAE’ye satma planına karşı dört ayrı onay önerisi sunacak. İlgili silahlar 14.000’den fazla bomba ve mühimmat içeriyor ve ABD dronlarının da tek bir ülkeye en büyük ikinci satışını temsil ediyor.

Büyük satış, Orta Doğu’daki güç dengesini değiştirebilir ve Kongre üyeleri, sadece geçen hafta Kongre’ye resmi bir bildirim göndererek, yönetimin bunu aceleye getirme girişiminden rahatsız oldular. Birçok milletvekili, BAE’nin iç savaşı dünyanın en kötü insani felaketlerinden biri olarak kabul edilen Yemen’deki sivillere zarar verecek saldırılarda silah kullanıp kullanmayacağından endişe ediyor. Kararlar, milletvekillerinin muazzam satışlarla ilgili sorularına dikkat çekip onları geciktirebilse de, onları durdurması pek kolay olmayacak. Kararların yürürlüğe girmesi için, Trump’tan nadiren kopan Cumhuriyetçi senatodan geçmesi gerekiyor. Ayrıca Demokratik Temsilciler Meclisi’nden de geçmesi ve Trump’ın vetolarından sağ çıkması gerekiyor. Yemen’deki kayıplarla ilgili endişeler nedeniyle silah satışlarını engellemeye yönelik geçmiş önlemler Meclis ve Senato’dan iki partili destekle geçti, ancak Trump’ın vetolarını geçersiz kılmak için yeterli Cumhuriyetçi desteği alamadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.