islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Cezayir: Yolsuzlukla Mücadelede Jandarma Generali

Cezayir: Yolsuzlukla Mücadelede Jandarma Generali

Mirat Haber Ajansı

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbune Salı günü Ulusal Jandarma Kuvvetleri başına yeni komutan atadı. Tümgeneral Nurülcedin Kavasimya, Kuzey Afrika ülkesinde yetkililerin ve iş adamlarının tutuklanmasına yol açan yolsuzluk vakalarını soruşturmaktan da sorumlu olacak. Yeni komutan, emekli General Abdurrahman Arar’ın yerine geçti.

Kavasimya, yeni komutan olarak atanmasından önce Ulusal Jandarma Kuvvetleri kurmay başkanıydı. Cezayir’deki Ulusal Jandarma, Savunma Bakanlığı’nın bir parçası. Türkiye’deki gibi şehirlerin dışındaki polis görevleri yapmakta. Ayrıca, yolsuzluk davalarında ve diğer suçlarda güvenlik soruşturması konusunda uzmanlaşmış bir özel departmanı var, polisin bulaşmış olabilceği suç durumlarında ayrı çalışıyor ve bu süre zarfında yargının gözetimi altında bir kolluk kuvveti olarak işlev görüyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika döneminde yetkilileri ve işadamlarını içeren yolsuzluk davaları hakkında soruşturma başlatan Ulusal Jandarma’ydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.