islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3520
EURO
34,7850
ALTIN
2.394,20
BIST
10.268,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

CİN KORKUSU! YANLIŞ DİNİ BİLGİ KÖYÜ BOŞALTTI

CİN KORKUSU! YANLIŞ DİNİ BİLGİ KÖYÜ BOŞALTTI
24 Ocak 2024 10:20
A+
A-

Cinler konusunda yanlış dini  bilgi, köy boşalttı. Din, bir toplumun olmazsa olmaz bir kurumudur. Tarihe bakıldığı zaman, dinsiz toplumların hayatını idame ettiremediklerini ve en sonunda yıkıldıklarını görürsünüz.. Bu sebepledir ki din, bir toplumun sahip olduğu kültürün en önemli ögesi durumundadır.

Toplumun hayatta kalabilmesi için ikinci önemli şart ise, doğru dini bilgidir. Özellikle cinler konusunda toplumumuzda oluşan yanlış yargılar, haberimizde okuyacağınız gibi bir köyü boşaltmış durumdadır. gelin şimdi haberimizi okuyalım:

CİNLİ KÖY EFSANESİ

Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki Kışla köyü, ‘cinli köy’ olarak ün kazandı. 15 yıl önce, cinlerin köye yerleştiği gibi yanlış bir dini inanış köyün boşalmasına sebep oldu. Bir zamanlar 20 hane barındıran köyde, şimdi sadece Gültekin ailesi yaşamakta.

Gültekin ailesi, 5 yıldır bu söylentilere rağmen köyde yaşamını sürdürüyor. Tülay Gültekin, “5 yıldır bir cin görmedik” diyerek söylentileri reddediyor. Köy, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabeye dönmüş durumda.

Yerel esnaf Mehmet Bardak, köyle ilgili söylentilerin hala devam ettiğini belirtiyor. “Köy, şimdi tamamen boş ve harabe halinde” diyor Bardak. Köy, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlanan yolda, terk edilmiş bir durumda bulunuyor.

Bu efsane, köyün ve çevresinin sosyal ve ekonomik yapısını da etkilemiş. Bir zamanlar cıvıl cıvıl  bir topluluk olan köy, şimdi sessiz ve terkedilmiş bir hale gelmiş. Köyün yanından geçen yolun az kullanılması, bölgenin izole edilmiş bir duruma düşmesine de neden olmuş.

Köyün geleceği belirsiz olsa da, bu hikaye, toplumsal inançların ve söylentilerin gücünü ortaya koyuyor.

HABER YORUM

İnsanoğlu, bilmediği gizemli konulara her zaman için ilgi duymuştur. Cinler de, insanın göremediği varlıklar olarak ilgi alanı içine girmiş, konu hakkında yanlış bilgilenenler de haberimizde okuduğumuz duruma düşmüşlerdir.

Öncelikle Cinler vardır ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müstakil  bir cin suresi vardır. Bu sebeple, halk arasında cin kelimesini söylemekten kaçınarak “üç harfliler” tabirinin kullanılması bile yanlıştır.

ikincisi, halkımız mantıklı bir şekilde davranarak kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mealini ve tefsirini okusaydı, cinlere direk cin denilebileceğini, onlarında insanlar gibi imtihan için yaratıldığını bilecek, gereksiz korkulara kapılmanın da  yersiz olduğu gerçeğini öğrenecekti.

Yine insanlarımız, gelecekten haber almanın mümkün olmadığını  “O, (Allah) gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybı bilemez” (Cin suresi 26) ayetini okuyacak ve gerçekleri öğrenecekti.

CİN SURESİNİN MEALİNİ BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ

miratyoutube

MİRATHABER.COM