islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Çin’den vazgeçip Türkiye’yi seçti!

Çin’den vazgeçip Türkiye’yi seçti!
2 Aralık 2021 17:31
A+
A-

İtalyan Bianchi firmasının Çin’den vazgeçip Türkiye’de yatırım kararı alması değerlendiren İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, İtalyan firmaların, üçüncü ülkelerde Türkiye ile ortak yatırım arayışında” şeklinde konuştu.

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, İtalyan şirketlerinin Türkiye’de yatırım yapmak için büyük bir ilgi gösterdiğini aktardı, “Ancak sadece bu ülkede yatırım yapmak için değil, aynı zamanda üçüncü ülkelerde beraber yatırıma yönelik de birtakım şeyler var. Dolayısıyla bu çok önemli bir fırsat ve bu fırsatı daha çok çalışarak yakalamalıyız.” dedi.

Bilal Ekşi’ye Devlet Nişanı

İtalya tarafından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye, “İtalya Yıldız Şövalyesi Devlet Nişanı” verildiğini belirten Gaiani, “Bu devlet nişanıyla tabii ki öncelikle ikili ilişkilerde Türkiye’nin bizim açımızdan ne kadar önemli olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. Ama aynı zamanda da günbegün bize ne kadar yardımcı olduğunu, ne kadar dayanışma içerisinde olduğunu ve aynı zamanda da bu pandemide gerçekten bize çok büyük bir yardım eli uzattığını söylemek istiyoruz ve bunun için verdik bu nişanı.” ifade etti.

Türkiye’ye Yatırım Yapan En Büyük Dış Yatırımcı

İki ülke arasındaki ticaret hacminin çok yüksek olduğuna dikkati çeken Gaiani, 2020 yılında Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi olarak İtalya’nın, Türkiye’de yatırım yapan en büyük dış yatırımcı ülke olduğunu belirtti.

“İtalyan Firmaların İlgisi Sadece Yatırım Yapmakla İlgili Değil”

Salgın döneminde uzun tedarik zincirleri oluşturmanın sorunlu olabildiğini belirten Gaiani, şunları ifade etti:

“Dolayısıyla İtalya’yla Türkiye arasındaki mesafe çok kısa ve üretim zinciri gerçekten bu bağlamda daha da kısaltılabilir. Tabii ki Türk Hava Yolları’nın da buna çok büyük bir katkısı var. Çünkü gerçekten iki ülke arasındaki iletişimi kolaylık sağlıyor. Gidiş-gelişleri kolaylaştırıyor.Ve evet büyük bir ilgi var İtalyan şirketler tarafından buraya yatırım yapmak için. Ancak sadece bu ülkede yatırım yapmak için değil, aynı zamanda üçüncü ülkelerde beraber yatırıma yönelik de birtakım şeyler de var. Dolayısıyla bu çok önemli bir fırsat ve bu fırsatı daha çok çalışarak yakalamalıyız. Her birimiz ilişkilerin daha da geliştirilmesi için de katkıda bulunmalıyız.” dedi

Bianchi’nin Türkiye’ye Yatırım Yapması

Gaiani, Bianchi firmasının Çin’e yapacağı yatırımdan vazgeçip Türkiye’de yatırım kararı alması yönündeki duyumlara ilişkin ise şunları ifade etti:

“Evet bu sizin dediğiniz, ben az önce de tedarik zincirinden bahsediyordum, gerçekten bu noktada en güzel örneklerinden bir tanesi. Çünkü daha evvel de dediğim gibi Türkiye lojistik olarak İtalya’ya çok yakın bir ülke ve burada çok büyük teknolojiler var, dijitalizasyon çok yüksek ve makul fiyatlarda bir iş gücü var. Genç bir nüfusu var, eğitimli bir nüfusu var. Yani dolayısıyla Türkiye, birtakım şeyleri yerine getirebilecek bütün potansiyele, bütün her şeye sahip.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.