islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Lübnan’da Türkiye’nin Beyrut Limanını inşasına olumlu bakılıyor

Lübnan’da Türkiye’nin Beyrut Limanını inşasına olumlu bakılıyor

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, Türkiye’nin Beyrut Limanı’nın yeniden imarı ve yatırımlar konusuna çok sıcak yaklaştığını belirtti.

Bakan Hamiye, Türkiye’nin Beyrut Limanı’nın yeniden inşasında üstlenebileceği rol hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Necib Mikati hükümetinde 20 Eylül’de göreve başlayan Hamiye, ekonomik kriz ve yakıt fiyatlarındaki artışın, ülkede yeniden imar ve ulaştırmanın iyileştirilmesi önünde ciddi engeller çıkardığını ifade etti.

Bakanlık olarak önlerinde iki önemli dosya bulunduğunu belirten Hamiye, bunun en başında 4 Ağustos 2020’de büyük patlamanın meydana geldiği Beyrut Limanı ile toplu taşıma sisteminin yeniden ihya edilmesi olduğunu söyledi.

Söz konusu iki dosyaya ilişkin Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile geçen ay bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Hamiye, “Görüşmeler çok olumluydu. Türkiye tarafı, özellikle Beyrut Limanı’nın yeniden inşası ve yatırımlar konusunda iş birliğine gidilmesine çok sıcak bakıyor.” dedi.

Hamiye, görüşmelerin Türkiye ve Lübnan arasında ikili anlaşmaya dönüşmesi temennisinde bulundu.

Halihazırda Türkiye ile çok iyi bir ticari iş birliği içinde olduklarını sözlerine ekleyen Hamiye, Türkiye’nin Lübnan’dan Avrupa’ya giden transit yük araçlarını herhangi bir tarifeye tabi tutmadığını dile getirdi.

– Beyrut’taki liman patlaması

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020’de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.

Patlamada 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin patlama nedeniyle yerinden olduğu açıklanmıştı.

Olayın üzerinden 15 ay geçmesine rağmen limanda herhangi bir yeniden imara henüz başlanamadı.

Beyrut Limanı, ülkenin neredeyse yüzde 85’lik ithalat ve ihracatını üstelenen gümrük kapısı konumunda.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.