islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Cinselliğin İslamisi mi olurmuş?”

“Cinselliğin İslamisi mi olurmuş?”

Op.Dr. Ünzile Girişgin

Bal gibide olur. Lakin modern tıp ilmine göre tabi ki olmaz. Olmuyor işte. Olsun istiyoruz ama olmuyor. DSÖ ( Dünya Sağlık Örgütü)  ne derse o oluyor. Onun yasaları, onun makaleleri, onun datalarını kullanmaya mecbur bırakılmışız. Biz Müslüman Türk hekimler de bu mecburiyetin dışında ne kadar hareket edebiliriz ki….. Korkmuşuz. Elimize tutuşturulan sarı zarflardan, tabip odasına, il sağlık müdürlüklerine, BİMERE, CİMERE şikayet edilip savunmalar yazmaktan bıkmışız.

Sanırım benim için emekli olmuş olmak bir özgürlük ve dahi yaşlılığa geçiş yapan bir kadın olmak da ayrı bir cesaret veriyor. 50 yaş üzeri bir anne, hoca, hekim abla olmak sanırım beni rahatlatıyor artık.

Tabi ki 33 yıllık tıp emeği, cinsel sahada da 12 yıllık bir tecrübe ve bilgi birikimi de oluştu. 500.000 den fazla kadınla iletişim,  muayene, doğum, sezaryen ve ameliyatlar, yüzün üzerinde vajinismuslu çiftin cinsel hayatını başlatma, üreme sağlığını koruma, erkek cinsel işlev bozukluklarını  düzeltme, koruyucu hekimliği güçlendirme, fitoterapi, gençlik bloglarında çalışmalar derken 4 kitap, bir cinsel sağlık ansiklopedisi  ve 4 adet dergi ile kendi norm standartlarımızda bir üreme ve cinsel sağlık külliyatı oluşturmaya çabalıyorum. Pusula gazetesi, Milat gazetesi  ve  bu blogda( mirat haber.com) yazmaya çalıştığım makaleler ile İslami bir bakış, farklı yaklaşım modeli  ve Batı cinselliğinin risklerine karşı hem reddiyeler hem de tedbirler ortaya koymaya çalışıyorum.

Adeta zamanla yarışıyorum. Çok büyük hayallerim var. Her ilde gençlik kulüpleri kurmak; belediyelerimizle,  gençlik ve spor bakanlığımız ile ortak projeler üretip ergenleri dinlemek, geliştirmek, mutlu kılmak  ve gelecek nesilleri hayırlarla donatmak…

TAO CİNSELLİĞİ (ÇİN TIBBI), BATI CİNSELLİĞİ (PAGAN-ATEİST CİNSELLİĞİ) TANTRA (İNDUİZM  CİNSELLİĞİ) ,KATOLİK VE MUSEVİ CİNSELLİĞİ  VE İSLAM CİNSELLİĞİ, TÜRK-İSLAM SENTEZİNE göre de bir cinsel hayat olabilir tabi ki…Emevi cinselliği de ekvator altı bölgelerde yaşanıyor olsa gerek.Yemenden videolar tarıyorum; at hırsızı kılıklı adamlar” 1 yaşında kızlarla nikahlanır, 8 yaşında evleniriz.” diyebiliyorlar. Yaşlanan kadını dişiliğin kalmadı artık diyerek sokağa atabiliyorlar. Bu kadınların emekli maaşı, dulluk maaşı falan da yok. Poligaminin acımasızca nefsi emareye hizmet etmesi kadına merhametsizlik etmeyle neticeleniyor.

DSÖ. Ne derse o olur devri salgınla beraber tartışmalara açıldı artık. Dünyanın her yerinden adil bilim insanları DSÖ, BM, ÜNİCEF’ i…STK. ları sorguluyorlar  ve  hangi gücün hegomanyası dünyayı yönetiyor, eviriyor çeviriyor; doğaya ve insanlığa verdiği zararlar ortaya konuyor.

İnsanın nasıl yıkanacağı, nasıl yemek yiyeceği, nasıl def-i hacet yapacağını, beşeri muamelat ve tüm görgü kuralları dahil, insan-bitki-hayvan haklarını ayrıntıları ile anlatan cihanı kuşatan kutlu İslam Dininin üreme ve cinsel sağlık alanına müdahil olmaması düşünülebilir mi?

İslam’ ın cinselliğe bakışı şu an yeryüzünde benim yukarıda saydığım hiçbir cinsel modele benzemez. O nedenle gelecek kuşaklarımız için bilimsel tüm yönleri ile İslam’ın nasıl bir cinsel kimlik, nasıl bir cinsel yaşam sunduğunu öğretmeye çalışıyoruz. Fiziksel ve ruhsal tüm kazanımları ile cinsel hayatı yaratılış ilmi ile bilimsel verileri bütünleştirerek sizlere aktarmaya çabalıyoruz. Yüce İslam Dini’nin öğreticisi Hz. Muhammed (sav) nasıl ki kadın erkek ayırt etmeksizin, özgürce cinsellikte dahil tüm ilimlerde eğitim ve öğretim yapmış ise bizim de hele de cinsel sapkınlıkların zirve yaptığı şu çağda öğretme mesuliyetimiz vardır..

Youtube dr.ünzilegirişgin

İnstagram opdrunzilegirisgin

İnstagramgirisginailedanişmanlık

Facebookünzilegirişgin sayfalarımızla videolarımıza ulaşabilirsiniz.

İnşaallah okuyucularımızın da desteği ile bu alandaki boşluğu doldurmakda  başarılı oluruz.

Sağlıcakla kalın efendim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.