islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

ÇIPLAKLIK HAYVANLARA ÖZENİŞ VE YÖNELİŞTİR

ÇIPLAKLIK HAYVANLARA ÖZENİŞ VE YÖNELİŞTİR
20 Mart 2023 12:00
A+
A-

Oda tv, Elif Aktuğ’un hazırladığı tam da kendisine yaraşır bir habere yer verdi.

19.03.2023 tarihli  “ Çıplak gelmeyenin alınmadığı yer: Oscar Törenleri” başlıklı haberin özetin de özeti şöyle:

“ Başka da yazacak bir şey yok tören hakkında. Tabii kıyafetler dışında, çok acayipti bu yıl tasarımlar. Şık çarpıcı iddialı kıyafetler vardı elbette ama ünlülerin bir çoğu neredeyse çırılçıplak katıldı törene.

Sütyensiz gelenlerden minik siyah bir tanga giyenlere kadar…

Çıplak gelmeyeni almıyorlar konsepti miydi anlamadım ki…”

Yorumumuz

-Gerçek sayısını Allah  bilir- bilimsel tahminlere göre yeryüzünde yaklaşık dokuz milyon tür canlı var. Canlı türleri içinde elbiseye ihtiyaçlı doğan ve elbise yapma bilgisi ile donanımlı kılınan ve giyinen tek varlık insandır.

Dünya ile ilişki kuramamış ve İslamî tebliğe muhatap olmamış olan ilkel kabile kadınları çıplaklığa en yakın olanlardır ve yaratılışlarından aldıkları ilhamla yalnızca üreme organlarını örterler ve genelde göğüsleri de dışarıdadır.

Buradan hareketle çıplaklığın hayvanlara özgü olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, bu dünya sinemasının Oskar için yarışacak kadar gelişmiş olan Şeytanî eğilimler içindeki sanatkâr görünümlü sinemacı karılarına ne demeli?

İnsanlık çizgisi İslam’dır. Bir diğer anlatımla Allah’ın elçileri olan Hz. İbrahim, Hz Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed gibi Peygamberlerin tebliğleri olan ilkelerdir.

Bu ilkelerden yoksun olanlar insanlık çizgisini koruyamazlar. Koruyamadıkları için de dünyanın izleyeceği törenlere, ilgi görmek için göğüsleri dışarıda / sütyensiz  olarak  ve tanga takınarak katılırlar.

Sözü Rabbimizin açıklamasıyla bağlayalım:

“Ey Âdemoğulları! Size, hem mahrem yerlerinizi örtecek ve hem de güzel görünmenizi sağlayacak giysiler üretebilmeniz için gereken bilgi ve yeteneği bahşettik. Öyleyse, toplumda her türlü fuhşiyatın, sapık ilişkilerin ve cinsel sömürünün yaygınlaşmasına yol açan çıplaklık kültüründen uzak durun. Namus, iffet ve ahlâk gibi yüce değerleri pekiştirerek toplumsal çözülmenin ve yozlaşmanın önüne geçen, ayrıca sizi sıcaktan ve soğuktan koruyan ve daha zarif, daha güzel görünmenizi sağlayan elbiseler giyin. Fakat dış görünüşünüzü güzelleştirirken, kalp ve ruh güzelliğini de ihmal etmeyin. Unutmayın ki, elbiselerin en güzeli, kötülüklerden titizlikle kaçınarak dürüst ve erdemli bir insan olmak anlamına gelen takva elbisesidir.” (Araf /26)

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.