islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı Endonezya okullarını salladı

Kuzey Sumatra’nın Medan kentinde, altı kız öğrencinin, aynı zamanda Protestan bir rahip olan kurumun erkek müdürünün kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir çocuk tacizi olayı ortaya çıktı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı Endonezya okullarını salladı
4 Mayıs 2021 11:08
A+
A-

Kuzey Sumatra’nın Medan kentinde, altı kız öğrencinin, aynı zamanda Protestan bir rahip olan kurumun erkek müdürünün kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir çocuk tacizi olayı ortaya çıktı.

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Sumatra’nın Medan kentinde, altı kız öğrencinin, aynı zamanda Protestan bir rahip olan kurumun erkek müdürünün kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir çocuk tacizi olayı ortaya çıktı. Uzmanlar, olayın Endonezya’daki okulların ve yerel makamların, özellikle faillerin dini liderler olduğu durumlarda öğrencilerini daha iyi korumaları gerektiğinin altını çizdi. İddia edilen kurbanlardan birinin annesi, 13 yaşındaki kızının cinsel saldırıya uğradığı 11 yaşından itibaren en az dört kez yerel bir motele götürüldüğünü belirtti. Kız, müdürün diğer okul personeline onu okul arazisi dışındaki karate antrenmanına götürdüğünü söylediğini belirtti. İlk kurban annesi, bu ayın başlarında fail olduğu iddia edilen kişi aleyhinde bir polise rapor sundu. Ardından beş kız öğrenci daha çıktı. Ayrıca, İngilizce dersleri ve bale dahil özel dersler için müdürün ofisine kilitlendiklerini, ancak erkeğin kucağına oturmaya zorlandıklarını ve cinsel saldırıya uğradıklarını söylediler.

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/04/20210416_102459-1.jpg?w=770&resize=770%2C347

Endonezya’da her yıl okullarda kaç çocuk cinsel istismarı vakası meydana geldiği net değil, ancak Ulusal Kadına Yönelik Şiddet Komisyonu 2020’de bugüne kadarki en yüksek oran olan 38.000’den fazla kadın ve çocuklara yönelik şiddet vakası kaydetti. Son yıllarda Güneydoğu Asya ülkesi bir dizi yüksek profilli çocuk cinsel istismarı vakasıyla sarsıldı. 2020 yılında Aceh Eyaletindeki bir İslami yatılı okul müdürü o yıl 15 erkek öğrenciye saldırmaktan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2021’de Cakarta’da bir çocuk evinde küçüklere cinsel tacizde bulunduğu şüphesiyle bir Katolik rahip tutuklandı, şu anda yargılanıyor. Ancak uzmanlar, bu tür vakaların çoğunun kasıtlı olarak kamuoyunun gözünden uzak tutulduğu konusunda uyarıyor. Bu kurbanlardan bazılarını temsil eden avukatlar, birçok mağdurun yerel toplulukları tarafından yargılandığını ve failleri baştan çıkarmakla suçlandığını belirtiyor.

Medan’da da okul başlangıçta davayı dahili olarak çözmeye çalıştı, müdür yazılı bir anlaşma imzaladı, burada iki kurbandan özür diledi ve tekrar suç işlemeyeceğine söz verdi. Benzer suçları örtbas etmek için kullanılan çok yaygın bir hareket. Çok sayıda dini kuruluş, devletin yasal mekanizmalarından geçme konusunda yasal sorumlulukları olsa bile kadınlara veya çocuklara yönelik şiddet sorununu iç mekanizmalarla çözmekte. Endonezya’nın çocuk koruma yasaları 2002’de oluşturulmuş ve 2014’te güncellenmiş. Bir küçüğün cinsel istismarından hüküm giyenlerin cezaları 5 ila 15 yıl arasında değişebilir. Ancak, Endonezya Parlamentosu tarafından, Sumatra’nın batı kıyısındaki Bengkulu’da 14 yaşındaki bir gencin toplu tecavüz ve öldürülmesinin ardından 2016 yılında yeni bir değişiklik önerildi. 2016 yasa tasarısında önerilen değişikliklerden biri, hüküm giymiş pedofillerin enjeksiyon yoluyla kimyasal olarak hadım edilmesine izin veriyor. Halk arasında Jokowi olarak bilinen Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, kimyasal hadımın uygulanmasını Ocak 2021’de imzaladı, ancak ceza henüz uygulanmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.