islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Covid Döneminde Cenazeye Katılımı Yasaklamış Ama Kendisi Alkol Partisi Vermiş

Covid Döneminde Cenazeye Katılımı Yasaklamış Ama Kendisi Alkol Partisi Vermiş
11 Ocak 2022 17:16
A+
A-

Britanya’da çok sıkı kapanmaya denk gelen 20 Mayıs 2020’de başbakanlık konutu bahçesinde ‘içkini yanında getir’ partisi için 100 çalışana e-posta gönderildiğinin ortaya çıkması üzerine polis teşkilatı başbakanlık ofisiyle temasa geçti. Boris Johnson’ın kendi koyduğu kapanma kurallarını bu şekilde ihlal etmesi kamuoyunda ‘rezaletin son perdesi’ yankısı yarattı.

Britanya’nın Muhafazakar Partili Başbakanı Boris Johnson’ın pandemi kapanmaları sırasında halka 2 kişiden fazlasının buluşmasını yasaklarken kendisinin ve ekibinin sık sık kalabalık partiler verdiği haberlerine bir yenisi eklendi.

Boris Johnson, kapanmalar sırasında Downing Sokağı 10 Numara’daki başbakanlık konutunu adeta alkolik parti mekanına çevirirken, bu kez özel sekreteri Martin Reynolds’ın ilk kapanma sırasında başbakanlıkta ‘içkini yanında getir’ partisine 100 çalışanı davet ettiği ve partiye başbakanın da katıldığı ortaya çıktı!

Başbakanın özel sekreteri Martin Reynolds’ın parti daveti e-postasını yayımlayan ITV News kanalı, 20 Mayıs 2020’de başbakanlık konutunun bahçesinde yaklaşık 40 çalışanla biraraya gelenler arasında Johnson ile eşi Carrie’nin de bulunduğunu öne sürdü.

Boris Johnson’nun Kendi koyduğu kanunlara uymadığı için ülkede ciddi yankı uyandırdı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Johnson’ın bu ülkeyi yönetecek hiç bir ahlaki yükümlülüğü yok.Asla bu ülkeyi yönetme yetkisi olamaz İşçi Partisi’nin eski lideri Ed Miliband, “Başbakanın karakterinin bir parçası olan şey şu: Her şeyden yakasını sıyırabileceğini düşünüyor ve hükümetine ‘kurallar bizim için değil, bizden başka herkes için geçerli’ mesajını veriyor” tepkisini gösterdi. Eski İskoç Muhafazakar Parti lideri Ruth Davidson da “İnsanlar haklı olarak öfkeli. Hasta veya yaslı akraba ziyaretlerinden cenazelere dek çok fazla fedakarlık yaptılar” paylaşımında bulundu.

Britanya, Kovid pandemisine verdiği 150 bin 154 kurbanla ABD, Brezilya, Hindistan, Rusya, Meksika ve Peru’dan sonra en çok can kaybı kaydedilen 7. ülke konumunda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.