islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3742
EURO
34,7257
ALTIN
2.399,00
BIST
10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

HURAFECİ CÜBBELİ BİLE DİLSİZLEŞEN İLAHİYATÇILARDAN HAYIRLI

HURAFECİ CÜBBELİ BİLE DİLSİZLEŞEN İLAHİYATÇILARDAN HAYIRLI
17 Mart 2024 09:00
A+
A-

HURAFECİ CÜBBELİ BİLE DİLSİZLEŞEN İLAHİYATÇILARDAN HAYIRLI

Bizim ilahiyat fakültelerimizde İslam’a Kur’ân ve Sünnet’e göre inanan ve yaşayan çok az ilahiyatçı bulabilirsiniz. İnanıp yaşadıklarını tebliğ eden ve bu yolda risk üstlenen ilahiyatçılar ise çok çok daha azdır.

İlahiyatçılarını çoğunluğu için İslam dönemi bitmiş kültür olduğundan dilsiz şeytanlaşma hakim özelliktir.

Mesela uyarılarımıza rağmen Türkiye Yahudi Cemaati İsrail mezalimine nasıl suskunsa bizim ilahiyatçılarımız da öyledir.

Cübbeli bize göre Ehl-i Sünnet dışı hurafeci olup kullanılan bir adamdır. Böyle olmakla birlikte yine de ilahiyatçıların bir kısmından hayırlıdır. Çünkü kendiliğinden midir  bilinmez ama hakkı dile getirdiği de olmaktadır.

Yahudiler ticaret konusunda sosyal medyada yayınladığı aşağıdaki beyanları da hakkı söyleme niteliklidir. Okuyalım:

YAHUDİLERLE TİCARET

“Yahûdîye fayda sağlayacak en ufak bir ticârî mu’âmele, Ğazzelilerin ölümüne yardım etmektir! Yahûdînin devletinin içerisinde mâsûmların yaşıyor olması onlarla ilişkiyi kesmeye mânî gösterilemez.

Nitekim Rasûlüllâh Sallellâhu Aleyhi ve Sellem’in, Yahûdîlerin maddî güçlerini bozmak maksadıyla Hayber’deki hurmalıkları kestirmesiyle ilgili Rabbimiz: “O değerli hurma ağaçlarından hangilerini kestiyseniz yahut onları kökleri üzerinde ayakta durur bir halde bıraktıysanız, (bunların hiçbiri sizin kendi tasarrufunuzla değildir, bilakis) Allâh’ın izniyledir ve (O’nun tâ’atından çıkmış olan) o fâsıkları rezîl etsin diyedir!” (el-Haşr Sûresi: 5) buyurmuştur.

Bundan anlaşıldığı üzere; zâlim olan kâfirlerin devletlerinin düşmesi için yaşam kaynakları olan hurma ağaçlarının kesilmesine Allâh-u Te’âlâ izin vermiştir.

Dolayısıyla bugün kâfirler içerisinde en büyük zâlim olan Yahûdînin düzeninin bozulması ve bir an önce Gazze halkının kurtulması için, Yahûdîye menfaat verecek bütün ilişkilerin kesilmesi ve onlarla asla ticâret yapılmaması farzdır. Aksi takdirde Müslümanların katline ve Yahûdînin güçlenmesine yardım edenler, dünyâda belâdan, âhirette de azâbdan kurtulamazlar.

Üstelik yakında yardım ettikleri Yahûdînin zulmüne kendileri de ma’rûz kalırlar. Nitekim: “Kim bir zâlime yardım ederse Allâh(-u Te’âlâ) onu ona musallat eder.” (es-Süyûtî, Câmi’u’l-ehâdîs, rakam: 21315, 19/ 494) hadîs-i şerîfi bu hakîkati nâtıktır”

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Cübbeli, Manşet