islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Öğrencilere ve Esnafa Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Öğrencilere ve Esnafa Müjde!
11 Ekim 2022 10:21
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesinden uzakta okuyan öğrencilere yol desteği ve esnaflara yüzde 7 buçuk faizle 100 milyar liralık bir kredi imkanı başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, esnaflara ve ailelerinden uzakta okuyan öğrencileri sevindirecek gelişmeleri peş peşe açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre ailelerinden uzakta yaşayan öğrencilere yılda iki kez yol desteği verilecek.

AİLELERİNDEN UZAKTA OLAN ÖĞRENCİLERE YOL DESTEĞİ VERİLECEK
Erdoğan, konuya ilişkin ifadeleriyle “Ailelerinin yaşadığı şehirlerin uzağında eğitim gören öğrencilere yılda iki kez yol desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek destek sayesinde ailelerinin yanına gidip gelmelerini temin etmeyi hedefliyoruz.” duyuruyu yaptı.

Öğrencilerle ilgili müjdenin ardından bu kez de sıra esnaflara geldi.

60 AY VADE İLE YÜZDE 7 BUÇUK FAİZ ĞRANLI 100 MİLYARLIK KREDİ DESTEĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de esnaflar için 60 ay vade ile yüzde 7 buçuk faiz oranıyla Halkbank’tan 100 milyar liralık kredi verileceğini duyurdu.

TAŞIT KREDİ LİMİTLERİ YÜKSELTİLDİ
Ayrıca kredi üst limitlerinin 350 bin liradan 500 bin liraya, taşıt kredisi limitlerinin de 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkartılacağı belirtildi.

Genç girişimcilere de 0 faizli kredi limiti 300 bin liraya yükseltilirken, yaş sınırı da 35’e çekildi. Son olarak Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnafın borcunu tasfiye etme imkanı sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnaflara yönelik duyurusu ise şöyle:

“Esnafımız için 60 ay vade ile yüzde 7 buçuk faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla 100 milyar liralık yeni kredi paketi başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin 0 faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkartıyoruz. Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza borcunu tasfiye imkanı sağlayacağız.”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.