islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Dağıstan’da bu yıl dördüncü toplu zehirlenme endişe kaynağı

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde bir yıl içinde yaşanan toplu zehirlenmelere dördüncüsü de eklendi. Bölge su bakımından zengin olmasına rağmen insanlar musluk suyundan zehirlenerek hastanelik oluyor.

Dağıstan’da bu yıl dördüncü toplu zehirlenme endişe kaynağı

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde bir yıl içinde yaşanan toplu zehirlenmelere dördüncüsü de eklendi. Bölge su bakımından zengin olmasına rağmen insanlar musluk suyundan zehirlenerek hastanelik oluyor.

Mirat Haber Ajansı

Rusya’da bulunan Dağıstan’ın çoğunluğu Müslüman olan Kuzey Kafkasya bölgesinde yaşayan düzinelerce kişi, Ocak ayı başından bu yana bu tür dördüncü vakada zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olay bölgedeki su kalitesiyle ilgili soruları gündeme getirdi. Dağıstan Sağlık Bakanlığı, bölgenin farklı bölgelerinden 32’si çocuk 41 kişinin zehirlenmeyle uyumlu semptomlarla hastaneye kaldırıldığını, ancak daha fazla ayrıntı vermediğini belirtti. Bu yıl benzer üç toplu zehirlenme vakası, resmen düşük kaliteli musluk suyu denen şeyle ilgiliydi. Geçen ay, Dağıstan’ın merkezindeki Arani köyünde yaşayan en az 89 kişiye su zehirlenmesi teşhisi kondu. Ocak ayında benzer iki vakada, aralarında 200 çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişiye musluk suyundan zehirlenme teşhisi kondu ve bölgesel Buinaksk kentindeki hastanelerde tedavi edildi.

Dağıstan’ın başkan vekili Sergei Melikov, geçen ay Rusya parlamentosunun üst meclisi Federasyon Konseyi’nin bir oturumunda Dağıstan’daki yaşam kalitesinin endişe verici olduğunu vurguladı. Sulama sistemlerindeki suyun, içme suyu için dağıtım sistemlerinin eksikliğinden dolayı genellikle içmek için kullanıldığını vurguladı. Dağıstan, nehirler ve göller şeklinde geniş doğal su kaynaklarına sahip. Ancak, uygun kamu hizmetlerinin eksikliği ve altyapı bakımı çok büyük bir eksiklik ve sorun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.