islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

“NUTUK”TA TARİHİN REDDİ VE KÜLTÜREL KÖLELİĞİN KODLARI DA VAR

“NUTUK”TA TARİHİN REDDİ VE KÜLTÜREL KÖLELİĞİN KODLARI DA VAR
13 Temmuz 2023 13:30
A+
A-

Önce haberi  okuyup sonra önemsediğimiz yorumumuza geçelim:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya girişini kabul etmesine ilişkin bir konuşma yapan İYİ Partili Zorlu, bu kabule karşı çıktı.

Elinde Nutuk kitabıyla kürsüye çıkan Zorlu, “Bir başucu kaynağımız Nutuk; burada omurga var, burada tutarlılık var, burada gerçekçilik var, burada Millî Mücadele var, Sadabat Paktı var, Balkan Antantı ve Türkiye’nin nasıl bir dış politika dengesi kurduğu, işte, burada var” dedi.

İYİ Partili Vekil Kürşad Zorlu konuşmasında şunları söyledi:

“Bakınız, Ocak 2023’te Sayın Erdoğan ne demiş: ‘Büyükelçiliğimiz önünde böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenler, NATO’ya üyelik başvuruları konusunda bizden herhangi bir destek beklemesin. NATO’ya üyelik konusunda bizden böyle bir destek göremeyecekler.’ Şubat 2023’te devam etmiş: ‘İsveç, boşuna uğraşma sen benim mukaddes kitabım Kur’an’ın yakılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO’ya girmenize izin vermeyeceğiz.’ 

HAKLI KONUŞMADA BATIL ÖRNEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iktidar veya  muhalefet partilerine mensup bir milletvekilinin dış politika ile ilgili söylemleri ve kabulleri  eleştirmesi doğaldır.

Kürşad Zorlu görevini yaparak haklı bir eleştiride bulunmuştur. Ancak verdiği Nutuk örneği ile elleştirdiği mevcut dış politika tercihinden daha büyük bir hata işlemiştir. Zira bu günkü yanlış dış politika tercihlerinin temelinde Nutuk vardır.

NUTUK’UN TEMSİL ETTİĞİ ZİHNİYET’LE:

1.) Örneğin altı asırlık Osmanlı tarihimiz inkâr edilmiştir.

2.) Hukuk cinayetlerinin refakat ettiği gardırop devrimleri yapılmıştır.

2.) Bağımsızlığımız için kendilerine karşı topyekün askeri savaş verdiğimiz İngiliz ve Fransız gibi Batı ülkelerinin hukuku tercüme edilerek milletimize dayatılmış, ayrıca harf inkilabı yapılmıştır. Bunun adı KÜLTÜREL köleliktir.

BATIYA KULLUK

Hulâsa, örnek alınan Batı’nın yaşamla ilgili her şeyi taklit edilmiştir. Bu taklit sonucudur ki atmış yıldır onurumuzu çiğneyerek AB kapısında kulluğa yatmışızdır.

Bu arada benimsenen Batı kapitalizminin borca dayalı para sistemi ve faize müstenit ekonomi modelinin bizi nasıl dış borçlara batırdığı ve sonuçta bu günkü dış politika yanlışlarına düşürdüğü de bir hakikattir.

NUTUK    KÜLTÜREK KÖLELİK   DIŞ POLİTİKA  KULLUK

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.