islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
ALTIN
2.424,45
BIST
9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Danışıklı Dövüş: PKK Son DAEŞ Esirlerini Serbest Bıraktı

Danışıklı Dövüş: PKK Son DAEŞ Esirlerini Serbest Bıraktı
8 Nisan 2020 17:55
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD ve Batı ülkeleri destekli Kuzey Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütü PKK Suriye kolu PKK/YPG’nin en son isim değiştirmiş hali sözde Suriye Demokratik Güçleri SDF, DAEŞ terör örgütünü silmek bahanesiyle desteklenmiş, ağır silahlar verilmiş milyarlarca dolar hibe almıştı. Ancak varlık nedeni DAEŞ’i yok etmek olan terör örgütü son dönemde elindeki bütün DAEŞ esirlerini hapishane kamplardan serbest bırakmakta.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin Barış Pınarı harekatını, DAEŞ’lilerin aşiretlerinin çocuklarının bir daha DAEŞ’çilik yapmayacakları sözü vermeleri, insani nedenlerle kadın ve çocukları bırakma gereği gibi bahanelerle teröristleri serbest bırakmışlardı. Geçtiğimiz haftaysa PKK denetiminde olan Haseke kasabasındaki Guyran cezaevindeki en azılı DAEŞ’lilerin hepsi serbest bırakıldı.

PKK sözcüleri kendilerinin serbest bırakmadıklarını, Guyran kampındaki terörist mahkumların Korona önlemleri alan gardiyanların zaafından yararlanarak isyan çıkardıkları, sayıca az olan gardiyanları bastırıkları ve bunu sonucunda kaçtıklarını bildirdi. Buna karşın bir ölüm ve yaralama gerçekleşmemesi, silahsız mahkumların silahlı gardiyanları nasıl bastırdığı konusunda açıklamalarda şüphe oluşturdu.

PKK’nın DAEŞ’i neredeyse tamamen serbest bırakması, DAEŞ’in bölgede güçlenmesi ve yeniden PKK’nın Batı için bir değer haline getirilmesi için bir zemin hazırlanması olarak yorumlandı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.