islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Darlıktan Sonra…

Darlıktan Sonra…

Teşekkürün en güzeli ancak Allah’a yapılır.

Darlıktan sonra genişleten, kaybolduktan sonra geri bulduran isimlerin ile seni her türlü eksiklikten yüceltir, tesbih ve takdis ederim.

Pandemi, kapanma, küresel kriz gibi dünyayı ve milletimizi tesiri altına alan imtihanlara rağmen Ramazan-ı Şerif’in hakkını vermeye çalışıyorduk. Camilere giremeden evlerimizi cami yapmak, toplu ibadet aşkına uyumlu teravih ruhunu evde yakalamak, yapılamayan iftar davetlerine rağmen, küçük küçük gayretlerle soframızı birilerine açma gayretimiz vardı.

Hep rızanı kazanmak üzere azmettiğimiz salih işlerdi bunlar. Fakat ne kadar buruktu, ne kadar hüzün doluydu, eksikti her yanından. Kanaat makamında idi halimiz, fakat ruhumuz acı çekiyordu. Annelerimize, babalarımıza sarılamıyor, hasta ve zor günlerinde yanlarında olmak ve olmamak arasında imtihanlar yaşayıp duruyorduk.

Şüphesiz Rabbimiz sensin. Senin hangi nimetin inkâr edilebilir ki? Sana nasıl teşekkür etmeyelim ki… Hamdolsun camilerimiz açıldı bu Ramazan, Harem-i Şerif Beytullah açıldı bu Ramazan. Nasıl teşekkür etmeyelim ki sana? Geçen yıl Ramazan ayında yine Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar ve Gazze şehitleri ile bağrımız yandı… Bu sene yeniden yapılan saldırılar karşısında elimiz yüreklerde, aciz kadınlar olarak ağladık. Başka bir güç yok deyip zulme duruş sergileme olarak sanal alemde var olmaya çalıştık.

Ramazan bir parça bizi rahat ettirdi, ne güzel teravihler kılındı kubbet-üs Sahra’nın etrafında Beytül Makdis topraklarında şükredin arttırırım diyorsun.

Yüce kitabında buyuruyorsun ki:

“Derler ki: Bizden hüznü giderip yok eden Allah’a hamd olsun; şüphesiz Rabbimiz, gerçekten bağışlayandır, şükrü kabul edendir.” (Fatır Suresi, 34. ayet.)

Rabbimiz bizi de bağışladığın ve teşekkürünü kabul ettiğin müminlerden eyle. Son elçin, şerefli peygamberim Hazreti Resulullah sav buyuruyor ki:

“İnsanlara teşekkür etmeyen, Allah’a da şükretmez.” (1 1954 TirmizI, Birr, 35).

Âlimlerimize, Üstatlarımıza, hocalarımıza, yazarlarımıza ve onlara el kol olan Allah’a hizmetkâr olma bilinciyle elini taşın altına zahmetle koyan resulün ümmetinden her bir abid kula teşekkür ederim.

Rabbimiz, Bakara Suresi, 152. ayette: “Öyleyse (yalnızca) Beni anın, Ben de sizi anayım ve (yalnızca) Bana şükredin ve (sakın) nankörlük etmeyin, diyorsun. Tüm bu nimetler karşısında bizi sana nankörlük yapmaktan, ateşten, zemheriden kaçan gibi sakınan halislerden eyle.

Rabbimiz! Milletimin yöneticilerinden, içerisinde insanlığa, erdeme dair onur taşıyan makamının hakkını liyakatle vermeye çalışan, hangi din, dil, ırktan olursa olsun işini insanlığın ortak mirası olan değerlere uyumlu olarak yapan makam sahibi her kişiye teşekkür ederim.

Şükrümüzü benliğimizden birliğimize artarak seyreden halleri ile kabul eyle ki nimetler artsın ve selam üzerimize yağsın. Ya Rabbi!

Şükrümüzün neticesinde Araf Suresi, 58. ayette geçen şehirler gibi hayırlı ve güzel eyle şehirlerimizi ve onları yöneten emir sahiplerimizi: “Güzel şehrin bitkisi, Rabbinin izniyle çıkar; kötü olandan ise kavruktan başkası çıkmaz. İşte Biz, şükreden bir topluluk için ayetleri böyle çeşitli biçimlerde açıklıyoruz.”

Milletimin sıhhatini hudutlarda gece gündüz demeden şahit olduğu her türlü acı hadiselere rağmen şehitlerinin mirasını yüklenen, milletinin muhafazasında kendinde büyük sorumluluklar olduğunu hissederek, samimice sınırlarımızda canla başla var olabilen Mehmetçiklerimize teşekkür ederim.

Mehmetçik ölmesin, milletimizin evlatları yetim, kadınları dul kalmasın, analar evlat acısı ile yanmasın, kâfire, zalime boyunlarımız eğik olmasın diye gecesini gündüzüne katarak, insansız hava araçlarını üretip İHA’larla , SİHA’larla bizlere dünyada şerefin, onurun güzel duygularını yaşatan ve milletime göz aydınlığı, gözbebeği olan “Bayraktar ve ekibine” teşekkür ederim.

Tegabun Süresi(17) der ki; “Allah’a güzel bir borç verirseniz O da bunu size fazlasıyla öder ve sizi bağışlar. Allah şükrün karşılığını bol bol verir, cezada ise acele etmez.”

Pandemide en kritik noktalarda gece gündüz görev alan ve bir asker gibi iki günü bir gün yapan, pandeminin bulaş riskine rağmen canından, ailesinden bedelleri bir borç olarak sana ödeyip mücadelenin en zor yerinde var olan sağlıkçılarımıza teşekkür ederim.

Onları ebedî cennetlerine dâhil eyle. Cennette Lokman AS’a komşu eyle…

“İman iki kısımdır: Yarısı sabırda, yarısı şükürdedir.” (Beyhakî, Şuabu’l-Îmân, VII, s. 127) Hadisi şerifin tecellisine mazhar olan necip millet eyle bizleri.

Öyle ki bu milletin güzel insanları;

Dünyanın, memleketimizin karıştırılmak istendiği, yeni düzenlerin zeminini hazırlamak için şeytan ve avenelerinin birçok değerimizi tarumar ettiği bu dar günlerde, her türlü provokatif hareketten kaçınmaya çalışan, bilinmeyen her şeyin iç yüzünü bilen Zahir ve Batın yüzüne sığınan, görünenin de aldatıcı yüzüne kapılmamaya gayret ederek sükûneti, birlik ve beraberliği şükrün ve sabrın tuğlaları ile inşa etmeye gayret eden muhlislerden, muhsinlerden salih bir zümre var. O zümrenin içinde kalmak için sabır ile şükür ile değerlerine tutunan yurdumun insanına teşekkür ederim.

Denizler mürekkep olsa, ağaçlar kalem olsa yine de senin ayetlerini Yazmakla bitmez ve Aziz makamında yaptığımız veya yapmamız gereken şükür ve dualarımız da elbet hiç bir vakit bizlere ikram ettiğin nimetlerin için yeterli gelmez.

Tüm bunlara rağmen belki birileri:

“Dünya, memleket bu kadar kötüye gidiyor iken bu kadar teşekkür neye? Bu nasıl saf hallerde bakış?” diyebilirler. Onlara da son sözümüz Anadolu’nun irfanını en güzel şekli ile hayatında belgeleyen, bilge, âlim, içimizden Rabbimin lütfu ile var olan Nasrettin Hocanın şükrü ile cevap vererek tamamlamak isterim.

“Nasrettin Hoca bir gün eşeğini kaybetmiş. Bir yandan aranıp duruyor, bir yandan da arada bir ellerini göğe açıp, Allah’ım sana şükürler olsun, diye dua ediyormuş. Hoca’yı görenler sormuşlar: Hoca Efendi insan eşeğini böyle mi arar? Ne için şükredip duruyorsun?

Hoca onlara bakarak cevap vermiş:

Neden şükretmeyecekmişim? Ya eşeğin üzerinde ben olsaydım, kayıplara karışsaydım, hâlim nice olurdu?

 

Gerçek o ki:

Hala bitmedik elhamdülillah.

Ümmet olarak, millet olarak varız ve şükrümüz ondandır.

Yine yeniden besmele çekebilen ve tekrardan azimle başlayabilen, küllerinden yeniden dirilen hayatların miraslarını bize bırakan şerefli peygamberlerin varisçisi ve atalarımızın miraslarının sahibi olan nesilleriz.

Her şeyin üstünde, bitmeyen ve bitmeyecek olan Baki olan Allah’ın kullarıyız. Umudumuz O’ndandır.

İki cihanı bayram sevincimde yaşayan mübarek ve korunmuş kullar olmamız temennilerimizle…

Selam ve dua ile kalınız.

Hatice Şebnem Diktürk 

Yorumlar
  1. Serap dedi ki:

    Kaleminize sağlık çok doğru ümitsiz olmak Müslümana yakışmaz her türlü durumdan hayır çıkarmak yaraşır

  2. MELIKE ATAŞ dedi ki:

    EVET HOCAM ALIMLERE ILIM ÖĞRETEN HOCALARIMIZA EVLIYALARA SEHITLERIMIZE VE HASTANELERDE DOKTORLARA VE HEMSIRELERE COK ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM HOCAM BEN SIZI NEDEN SEVERIM BILIRMISINIZ SIZIN ILIM VE BILGINIZDEN BIZLER FAYDALANALIM DIYE KOSUSTURMANIZ BIZE ANNE ABLA ARKADAŞ DOST SIRDAS VE EN ONEMLISI SEVEN KOTUYUP KOLLAYAN VE NASIHATLARINIZLA YOL VE YÖN GÖSTEREN BIZLERE KOL KANAT GEREN ANA GIBI OLDUN BIZE SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM VE HERZAMAN DUACIYIM SIZE HOCAM VE INANINKI SABRETMEYI HERŞEYE GÖĞÜS GERMEYI VE ANNELIGIMI ESINE EVLADINA KARŞI HAYIRLI IYI BIR EŞ OLDUM VE SENIN SAYENDE EVLADIMA HAYIRLI ANNE OLMAYI OGRENDIM HOCAM SENI ÇOK SEVIYORUM VE ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM SIZIN SAYENIZDE BEN HASTALIGIMLA SAVAŞMAYI OGRENDIM VE HOCAM SEHITLERIMIZ BIZLER YATAKLARIMIZDA EVLERIMIZDE UYURKEN GÜNÜMÜZÜ GÜN EDERKEN VE RAHAT YEYIP ICERKEN ONLARIN BIZLER RAHAT HAYAT VE RAHAT UYKU CEKELIM DIYE NÖBET BEKLEDILER YARABBIM SEN SEHITLERIMIZDEN RAZI OL ONLARA RAHMETINLE MERHAMETINLE MUAMALE GÖSTER YARABBIM MEKANLARINI CENNET EYLE VE ALIMLER CE ILIM HOCALARIMIZ ERMISLER BIZLERIN PEYGAMBER EFENDIMIZI BIZLER ICIN ARASTIRIP ANLATAN VE ONU BIZLERIN SEVMELERIMIZE SEBEP OLANLLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM BANA KIMLERIN EMEGI GECMISSE KURANIKERIMDEN BIR HARF VE AYET SÜRE OKUYAN OKUTTURANDAN OGRETENDEN RABBIM SEN RAZI OL VE HEPSINE ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM HOCAM HATICE SEBNEM DIKTURK HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM RANBIM SIZDEN RAZI OLSUN HOCAM SIZIN YAZILARINIZI SIZIN VERDIGINIZ GÜZEL VE FEIZLI SOHBETINIZI ZEVKLE DINLEDIGIM GIBI YAZDIĞINIZ YAZILARINIZIDA ZEVKLE OKUYOR VE SIZIN SAYENIZDE GOZLERIMIZ VE KALBIMIZ HONULLERIMIZ FELAHA ERIYOR HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM SIZE ALLAH ISINIZI GÜCÜNÜZÜ RAS GETIRSIN RABBIM YAZILARINIZIN DEVAMINI GETIRSIN VE DAIM EYLESIN RABBIM INŞAALLAH SELAMETLE KALIN INSAAĹAH

  3. MELIKE ATAŞ dedi ki:

    VE DE HOCAM HER DARLIGIN SONUNDA FERRAHLIK VARDIR RABBIMDEN UMUT KESİLMEZ VE SUREKLI RABBIME SIĞINAN KIMSE DARLIK ÇEKMEZ HANI BENIM BIR ORNEK ALDIĞIM HZ MERYEM BIRSEY YESIN DIYE RABBIMIN MELEKLERI MERYEMIN ÖNÜNE YEMEK SUNARLARDI YAA ORADA SEN RABBIM DEDIK SIRA RABBIMDE SENIN YANINDA OLUR DERIM BEN KENDIME VE DE OYLEDE OLUYOR HOCAM GERÇEKTENDE ŞÜKÜR ETMEDIK ÇE BOLLUGA ERMEZ INSAN INŞAALLAH BIZLER DARLIĞI GORMEYIZ VE BIZLERE VE TUM MAZLUMLARA VE TUM MUSLAN DIN KARDEDLERIMIZE YAPILAN KOTULUKLERI RABBIM DONDURSUN CEVIRSIN GERI ZALIMLERIN AYAKLARINA KENDILERINE CEVIRSIN VERSIN INŞAALLAH ŞU DÜNYADA GÜZELCE YAŞAMAK VAR OLAN BUNCA ZULÜM NE DIYE YANI HOCAM BIZLERIN GONULLERINI UYANDIRIYORSUNUZ VE HOCAM SIZINDE KALBINIZE ELLERINIZE YUREGINIZE VE BEDENINIZE GÜÇ KUVVET VERSIN RABBIM HOCAM NEKADAR GÜZEL YAZINIZ VAR BENI GERILERE KÜÇÜKLÜĞÜMDE YAŞADIĞIM ANILAR GELDI GÖZÜMÜN ÖNÜNE HOCAM YOKLUKTAN ANNEM RAHMETLIK 7 KARDEŞ IDIK KENDI DE 8 KIŞI OLDUĞUMUZDAN ANNEM SAYIYLA 3 VAR TANE ZEYTIN KOYARDI ONUMUZE EKMEGI BILE AZ AZ VERIRDI ÖNÜMÜZDEKİ NIMETLERE SUKUR EDERDIK HOCAM AKIYORUMDA SIMDI HERŞEY BOL INSANLAR SUKURSUZLUKTEN NIMETLERI BEGENMIYOR RABBIMDE ONLARIN ELLERINDEN ALACAKTIR BIRGUN HABERLERI YOK HOCAM ŞÜKÜR ETMIYEN TEŞEKKÜR ETMEZ VE BÖYLE INSANNLARDA GERÇEKTEN BAZILARI ZENGIN AMA YOKLUK GÖRÜYOR BAZILARIDA ANIDEN IFLAS EDIP TOKLIGA DÜŞÜYOR YOKSULLUĞA DUSTUKLERINDE SUKURU AĞIZLARINA KOYUYORLAR VEDE YOKDULLUGU GORMUYEYECEK OLANLAR INŞAALLAH DEDIGINIZ GIBI ŞÜKÜR ETMEK VE RABBIME SIMSIKI SARILMAK GEREKTIGINI BIZLERE YOL GOSTERDIGINIZ ICIN HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM RABBIM SIZE HAYIRLI SAGLIKLI UZUN ÖMÜRLER VERSIN INŞAALLAH