islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Davutoğlu Umut Olabilir mi?

Davutoğlu Umut Olabilir mi?

Uzun süredir basında Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı parti konusu işleniyor. Parti zaman zaman Davutoğlu’nun ihanetine uğradığını ifade etmiş Abdullah Gül ile ilişkilendiriliyor, zaman zaman da Ali Babacan’ın kendisini reddeden bankacılarla temaslarıyla. Ancak ortada görünen Davutoğlu ve yakın ekibi. 

Ahmet Davutoğlu, 2015 yılı Haziranında hem başbakan hem AK Parti başkanı olduğundan hem de AK parti Meclis grubunu bizzat kendi ekibi içinden atadığından muazzam bir güce erişmişti. Basının her köşesinden destekçileri yeni lidere methiyeler düzüyordu.

Yeni Başbakan, gücüne güvenip Erdoğan ve çevresini tasfiye edecek, Türk siyasi tarihinde “Çankaya’ya diri diri gömmek” olarak bilinen operasyonu uygulamaya başladı. Tek eksik CHP ile koalisyon hükümetini kurmasıydı.

O noktada Erdoğan kalan son gücüyle koalisyon görüşmelerini durdurdu, sözde Barış Süreci oyununu bozdu, meclisi yeni seçime zorladı, Davutoğlu ekibi milletvekillerini eledi, yeni hükümeti de kendi belirledi. Davutoğlu operasyonu yarım kaldı. En son Rus uçağı oyunu oynandı, ardından da Pelikan dosyasıyla Davutoğlu’na güle güle dendi. Bunun ardından belirli güçlar tarafından darbe planı yürürlüğe kondu.

Davutoğlu, liderlik vasıflarına sahip olmamasına rağmen 1990’ların başından beri arkasında Ülkerlerin parasal desteğiyle eğitim vakıflarından kendine bağlı bir genç kitle oluşturdu. Bunları Dışişleri, TİKA, Başbakanlık, Yunus Emre hatta MİT gibi önemli noktalarda kilit noktalara getirdi. Bir bölümünü ömür boyu ballı maaş alıp meclis lokallerinde ailecek beleş yemek yiyecek milletvekili kıldı.

Bu diplomalı, hırslı, terfiye aç, iki kelimede bir “medeniyet”, “kadim” diyen, her noktada yerleştirilmiş cemaatin Hoca’larına bağlılıkları kadar, ondan net beklentileri de var. Pelikan dosyasıyla kesilen yükselişlerinin kaldığı yerden başlaması için Davutoğlu’nu hem ölümüne destekliyorlar, hem de onu zorluyorlar.

Kuşkusuz destek Ülkerler ve genç müritlerle sınırlı değil. Parti demek para demek. Erdoğan’ı Çankaya’ya gömmeyi de 15 Temmuz’u da başaramayan güçler Davutoğlu’nu araç olarak kullanmak istiyorlar. İyi kötü bir noktaya getirdikleri İYİ parti benzeri bir durumda bile koalisyon üyesi olarak işlerine yarayacak manivela bulundu. 

Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Erdoğan kanlı biçimde tasfiye edilseydi, FETÖ ve diğer ajanlardan oluşan Yurtta Sulh cuntası düşmanlarını temizleyip pisliklerini tamamlayınca, meydanı yine siyasete bırakacaktı. AK Parti içinde kimlerle devam edilecekti? İşte onlar bu yeni partide yerlerini alacaklar.

Davutoğlu bu işin yürümeyeceğini göremiyor mu? Ankara’da herkesçe bilindiği gibi Hoca’yı yönlendirmek için pohpohlamak, ne büyük dahi olduğunu söylemek yeterli. Olmazsa şüpheli istihbarat bilgileri paylaşılır. Mesela Suriye rejimi düşmek üzere diye kandırılıp iç savaşı körüklediğindeki gibi.  “Esad’ın gitmesine aylar yok haftalar var” müjdesiyle meşhur Ahmet Davutoğlu Hocamız kuşkusuz bir umuttur. Fakat Türkiye Müslümanları için değil, başkalarına.

A. Galip GÜMÜŞDERE

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.