islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3910
EURO
34,7790
ALTIN
2.397,20
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

DEPREMLER KIYAMET’İ ANDIRMAKTADIR

DEPREMLER KIYAMET’İ ANDIRMAKTADIR
14 Şubat 2023 10:00
A+
A-

Genel anlamıyla bütün peygamberlerin ortak tebliği olan İslam Din’inin iman esaslarından biri de Kıyamet’e ve Kıyamet’le birlikte başlayacak, sorgulama ile devam edecek,  Cennet ve Cehennem ile ebediyen sürecek  âhiret hayatına inanmaktır.

Bize göre yeryüzü depremleri, unutulan Kıyameti hatırlatmak için gelen fiili  İlahi uyarılardır.

İnsanlar bu uyarıyı alabilseler depremlerin insanlık için ne büyük hayır olduğu anlaşılır.

Kıyameti ve sonrasını inkâr  Hz. Adem’den bu yana görülen ve hala en büyük ve yaygın olarak devam eden kâfirlik türüdür; moda tabirle deizmdir.

Yeryüzünde kişisel, toplumsal ve devletler ölçeğinde işlenen bütün insanlık dışı olayların;  zulümler,  sömürüler, hıyanetler  savaşlar işgallerin… temelinde Kıyametle başlayacak ahiret hayatına imansızlık vardır.

Aşağıda sunacağımız vesilesiyle asıl değinmek istediğimiz konu Allah’ın Kitabı olan Kur’ân’da Kıyametin korkunç/büyük bir haber olarak nitelenip yerin harekete geçmesi ve korkunç bir sesle başlayacağı gerçeğidir.

Depremin Kıyametin bir habercisi olduğunu tespitimizi gelin Müslüman olmayan bir futbolcunun anlatımından dinleyelim:

“YER HAREKET EDİYORDU, GÖKYÜZÜ PARLIYORDU”

Hatay sporun yıldız futbolcusu Saba Lobjanidze, Gürcistan basınına deprem sırasında yaşadığı korku dolu anları anlattı. Fanatik’in derlediği açıklamalar şu şekilde:

Korkunç Deprem başladığında evdeydim. Tüm şehir uyuyordu. Saat sabahın dördüydü ve sarsıntı yaklaşık 2 dakika sürdü. Yaşananları kelimelerle nasıl aktaracağımı bilemiyorum. Evden zar zor çıktım. Bina tamamen çökmedi ama tavan ve içindeki her şey çöktü. Sekizinci katta uyuyordum ve hemen dışarı fırladım. Korkunçtu, yer hareket ediyordu ve bir şey parlıyordu. Gece gökyüzü gerçekten parlıyordu ve yerden öyle korkunç bir ses geliyordu ki ruhumuzu sarstı.”

Biz burada İlgili ayetleri hatırlatalım:

Kıyametin sarsıntısı gerçekten korkunçtur…” (Hac 1)

“Yeryüzü hareket ettirildiği zaman…” (Zilzal 1)

O, insanı bürüyecek korkunç ses geldiği zaman..” (Abese)

Hayata Müslümanca bakıp baktırmaya çalıştığımız için Allah’a hamd ederiz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.