islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8565
ALTIN
2.438,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Dikkat! Belirtileri Karıştırmayın

Dikkat! Belirtileri Karıştırmayın
17 Ağustos 2022 14:59
A+
A-

Sıcak havalarda, ciddi bir hastalığın belirtilerini sıcak bitkinliği belirtileriyle karıştırabilirsiniz. Sıcak hava, kendinizi halsiz ve yorgun hissetmenize neden olabilir. Sıcak ve yorgunluk ciddi bir hastalığın en yaygın semptomlarından biriyle çok benziyor. Terleme, kafa karışıklığı gibi sıcak çarpması belirtileri yüzünden pankreas kanseri belirtilerini gözden kaçırabilirsiniz! Uzmanlara göre, terleme ve kafa karışıklığı yaz aylarında gözden kaçırabileceğiniz belirtilerden sadece birkaçı.

Pankreas, karnın en arka bölümünde bulunan ve yaklaşık 15 cm uzunluğundaki mide, onikiparmak bağırsağı ve kalın bağırsakla komşu olan vücutta çok önemli görevleri bulunan bir organdır. Pankreas, tüketilen besinlerin sindirimini ve bu besinlerden elde edilen glukozun kanda olması gereken seviyelerde tutulmasını sağlar. Bunun haricinde de pek çok hayati görevi bulunan pankreasta oluşan en küçük hasar, tüm vücudu etkileyecek sonuçlara yol açabilir.

Son zamanlardaki rekor sıcaklık nedeniyle Amerikan Kanser Derneği, insanların pankreas kanseri için bu uyarı işaretlerini gözden kaçırmış olabileceği konusunda uyardı.

Güneşte çok uzun süre kalmak, yeterince su içmemek ve sıcak çarpması geçirmek, pankreatik nöroendokrin tümörü adı verilen bir hastalık türüyle aynı semptomları indükleyebilir.

İnsülin gibi önemli hormonlar üreten ve bunları kan dolaşımına bırakan pankreasın nöroendokrin hücrelerinde gelişen kanserli hücreleri tetikleyebilir. Tümör geliştiğinde, bu hücreler, insülini dışarı pompalayan, hipoglisemiye veya düşük kan şekerine neden olan insülinomalar geliştirebilir.

PANKREAS KANSERİ BELİRTİLERİ
En yaygın pankreas kanseri belirtileri; kilo kaybı, karın ağrısı, sarılık, iştah kaybı, bulantı-kusma, halsizlik, yorgunluk, ishal, sindirim zorluğu, sırt ağrısı, cam macunu renginde dışkılama, solgunluk, aniden ortaya çıkan ve aile öyküsü bulunmayan şeker hastalığı ve depresyon gibi semptomlardır.

Bu belirtilerden bir veya birkaçını yaşıyorsanız en kısa sürede doktorunuzla görüşmelisiniz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.