islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DİRİLİŞ AYI RAMAZAN! HOŞ GELDİN…

DİRİLİŞ AYI RAMAZAN! HOŞ GELDİN…
18 Mart 2024 09:00
A+
A-

Bu Ramazan ayına girerken gerçekten çok mahzun, çok mahrum ve çok mahsurdum/kuşatılmıştım psikolojik olarak. Tâ ki, Sezai Karakoç üstadın; “ Ölüme doğru koştuğu bu son çağlarda İslam toplumu, eğer tam ölmemişse ve hâlâ yaşıyorsa bunu gelip gelip bizi dirilten ramazanlara borçludur geniş ölçüde. Ve bir gün tam dirilecekse, bu da yine bir Ramazan’da başlayacaktır ve Ramazanlarda başaracaktır.” satırları yüreğime su serpti. Ve bu Ramazan bizlere, Gazze’nin ve Gazzeli kardeşlerimizin Bedrin zaferini, bize de dirilişin müjdesini getirecektir inşallah.

Ramazan her sene bize yeni bir ruh, yeni bir değişim ve yeni bir inkılap ile gelir, tabii ki alana ve satana…
Bu inkılap için Ramazan, bir üniversite gibi çok zengin bir müfredata sahiptir. Kur’an’ı,orucu, infakı, duası, ibadeti, itikafı, iftarı, sahuru, teravihi, olgun ahlakı, yalansız sözü, fahiş değil ucuz ve kaliteli dürüst ticareti, faydalı bilgi ve ilmi, sevgi ve saygıya dayalı insanlığı ve de Allah ve Resulü’nün sevgisini gündemimize taşıyan Ramazan! sen ne güzelsin, ne güzel ettin de geldin, hoşgeldin!
Ramazan oruç ile beşerî/bedenî gıdalara sınır koyarak insanın, gök sofrası Kur’an ile beslenmesine ve takva/sorumluluk bilincine ulaşmasına alan açan bir AHLAK MEKTEBİDİR.

Ramazan bizleri empati, paylaşım ve kardeşliğe, Rabbimize karşı da şükre ve teşekküre taşıyan bir İNFAK MEKTEBİDİR.

Oruç hediyesi ile insanoğluna yepyeni bir ayar çekiyor. Ve “Ey insan! sen sadece yeme-içme ve cinsel güdülerin esiri değilsin!” mesajı ile ahlakî, insanî ilke ve değerlerin sahibi iyi ve şahsiyetli yeni bir insan modelinin İNŞA MEKTEBİDİR.
Ramazan, her sene bize belki unuttuğumuz veya ünsiyet ve yakınlık kurmadığımız, hatta akıl ve yüreğimizi vermediğimiz kitabımız Kur’an’ı getiren bir VAHİY MEKTEBİDİR.

Ramazan menfaatler üzerinden değil de; ahlak ve değerler üzerinden yepyeni bir toplum/Ümmet inşa eder.
Sözün Özü Ramazan, Kur’an sayesinde insanı, beşeriyetten alıp insaniyete yükselten bir İNSANLIK MEKTEBİDİR.
Rahmetli Aliya İzzetbegoviç başkanımızın tespiti yüreklerimize küpe olsun inşallah; “ Ramazan, zıt kutupları birleştiren hatta çiftçinin kulübesi ile kralın sarayını eşitleyen bir maneviyat iklimidir. Ramazan, dünya ile ahireti, beden ile ruhu ve birey ile toplumu birleştiren TEVHİD MEKTEBİDİR.”

NURİ ÇALIŞKAN 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.