islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DİSNEY ATATÜRK DİZİSİNİ NEDEN İPTAL ETTİ?

DİSNEY ATATÜRK DİZİSİNİ NEDEN İPTAL ETTİ?
4 Ağustos 2023 12:16
A+
A-

Sol-Kamalist Basın, Disney dijital platformunda Atatürk Dizisi yayından kaldırılınca isyan etti. Bir de bu isyana muhafazakar kesim katılınca, özellikle sosyal medyada kıyametler koptu.

İddia şu ki, Disney dijital platformu, Ermeni diasporasının baskısı nedeniyle Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmişti.

Olaya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bile katıldı ve şu açıklamayı yaptı:

Söz konusu olan Atatürk ile ilgili bir dizi olduğu zaman kaç kere bu haberler gündeme geldi. Bir baskıya boyun eğiyorlar.  Neticede bir baskıya boyun eğiyorlar. Bu baskıda Ermeni lobisinin hastalıklı baskısı. Bu batı demokrasilerinin içinde bulunduğu krizi gösteriyor. Şimdi hastalıklı lobinin baskısına boyun eğiyorlar. RTÜK bir inceleme başlattı. Yaptıkları yok hükmünde ama saygısızlığa göz yumulmaz. Tepkimiz daha da sertleştireceğimizin kimsenin şüphesi olmasın. Atatürk ile ilgili bu faaliyetleri sürerse herhangi bir şekilde Türkiye’nin kurumları ile iş yapması söz konusu olmaz. Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek. Dönmezlerse gereken süreç işleyecek. Karar düzeltilmeli, ATATÜRK dizisi yayınlanmalıdır.

Hatta yayınlanan haberlere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mit Başkanı İbrahim Kalın’ın da dizinin yayınlanması için devreye girdiği söyleniyor.

HABER YORUM

“Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz” der atalarımız. Eğer doğruysa, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın’ın da bütün devlet işlerini bırakıp “Atatürk” dizisinin  peşine düşmesi trajikomik bir durum değil de nedir acaba?

Sosyal Medyada bu olay patlak verince, popülizmden faydalanmak isteyen bürokrat ve siyasetçiler Disney aleyhine başladılar konuşmaya…

Hedef Disney ve diziyi iptal ettirdiği iddia edilen Ermeni diasporasıydı. RTÜK soruşturma başlattı, Başkanı Ebubekir Şahin ise sert sözler ile Disney’i eleştirdi.

Sözün özü, Sol-Kemalistlerin Atatürk şovenizmiyle ortaya attığı iddia neticesinde, bu olay geldi ve ülkemizin gündemine oturdu.

MESELENİN ASLI

Aslında meselenin temelinde, Disney’in,  Netflix, Prime vb. platformlar karşısında zor günler geçirmesi ve zarar etmesi yatıyordu. Zira Disney, Temmuz ayının başında Türkiye dahil içerik sağladığı bütün ülkelerde 1.8 Milyar Dolar tasarruf sağlamak için küçülmeye gideceğini duyurmuştu.

İşin özeti şuydu ki Sol-Kamalist Basın, kendini Muhafazakar gören hükümeti ve insanlarımızı bile gaza getirmeyi başarmıştı.

Bu tür olaylarda, Müslüman’ın nasıl davranması gerektiği konusunda Kur’an-ı Kerim bizleri on beş asır öncesinden uyarmış….

“Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat Suresi 6)

MİRATHABER.COM

 

 

 

ETİKETLER: Atatürk, Disney, Manşet, RTÜK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.