islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İşitme ve Görme Engelli Kur’an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İşitme ve Görme Engelli Kur’an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti
3 Aralık 2021 17:01
A+
A-

İşitme ve görme engelli Kur’an kursu öğrencilerine ziyaret gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Görememek, işitememek ve yürüyememek esas engel değildir. Biz bu noktada bütün kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, desteklemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Görememek, işitememek ve yürüyememek esas engel değildir. Biz bu noktada bütün kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, desteklemeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Erbaş, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” sebebiyle Çankaya Müftülüğü Kültür Merkezi’nde işitme ve görme engelli Kur’an kursu öğrencilerine bir ziyarette bulundu.

İşitme ve görme engelli öğrencilerin eğitim aldığı sınıfları gezen Erbaş, öğrencilerle sohbet etti, onlara başarılar dileyerek hediye dağıttı.

Sonrasında açıklamalarda bulunan Erbaş, kurstaki engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve temel dini eğitim aldığını belirtti.

Yetiştirilmiş hocaların dersleri verdiğini ifade eden Erbaş, “Hocalara sertifika programlarını hazırlayarak işitme engellilere yönelik işaret dilini öğrettik. Yine görme engellilerin dersine giren hocalarımıza Braille alfabesi dersini verdik. Bu hocaların desteğiyle pek çok kardeşimiz burada ders almaktadır.” açıklamasında bulundu.

Engellilerin dini öğrenmek amacıyla gayret gösterdiğini söyleyen Erbaş, şunları kaydetti:

“Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını daha fazla gidermeye gayret edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülke genelinde engellilere yönelik Kur’an kursları açıyoruz, sınıflar açıyoruz. Onların her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Biz diyoruz ki gönülde engel olmasın, kalpte engel olmasın. Görememek, işitememek ve yürüyememek esas engel değildir. Biz bu noktada bütün kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, desteklemeye çalışıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.