islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

DİYANET KAPATILMALI MI?

DİYANET KAPATILMALI MI?
23 Şubat 2023 14:00
A+
A-

Gazeteci Enver Aysever, sosyal medya sayfasından yayınladığı bir videoda, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında aşağıdaki cümleleri sarf ederek, büyük bir skandala imza attı.

Diyanet kapatılmalıdır. Diyanet Türkiye için bir tehdittir. Diyanet Türkiye’ye ihanet eden kararların alındığı yere dönmüştür. Kim ne derse desin arkasındayım. Kim ne derse desin umurumda değil!”

HABER YORUM

Enver Aysever nasıl bir haleti ruhiye içinde böyle bir açıklama yaptı bunu bilemiyoruz ama dindar kesimin penceresinden bakıldığında bu sözler, “İslam düşmanlığı” olarak görülüyor. Görülmekte de haklı…

3 Mart 1924 tarihinde Hilafet kaldırılınca, yerine bir kurum tahsis edilmesi gerekiyordu ve Diyanet işleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Yani Diyanet, Atatürk tarafından kurulan bir kurumdur. İşin garip tarafı Atatürkçü olduğunu ve Atatürk’ün mirasına sahip çıktığını iddia edenlerce Diyanetin kaldırılmasının istenmesi, büyük bir garabettir.

Zaman zaman Diyanet İşleri Başkanlığını bizler de eleştiriyoruz. Kaldı ki kimse la-yüs’el değildir buna Diyanet İşleri Başkanlığı da dahildir.

Ancak “Diyanet kaldırılsın” demek başka bir şeydir ve abesle iştigaldir. Kaldı ki Diyanet işleri Başkanlığını ihanet ile suçlamak ve tehdit olarak görmek tam bir akıl tutulmasıdır.

Diğer taraftan Enver Aysever’in “Kim ne derse desin arkasındayım. Kim ne derse desin umurumda değil!” cümlesi, kendini fazlaca önemsediğini göstermektedir. Aysever dahil kimsenin Diyaneti kaldırmaya gücü yetmez, yetemez…

Bu olsa olsa tam da deprem yaşadığımız bir zaman diliminde kaos çıkarma eğiliminden başka bir şey değildir. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bu zor günlerde kaos çıkartmak da kimsenin haddi değildir.

Gelişen olaylara İslami bakışın adresi MİRATHABER.COM

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İHTİDA REHBERİ HAZIRLADI

 

ANAHTAR KELİMELER: DİYANET   ENVER AYSEVER

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.