islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran’dan “ABD Birliklerine Saldırmaları İçin Afganlara Ödeme”

İran’dan “ABD Birliklerine Saldırmaları İçin Afganlara Ödeme”

Mirat Haber Ajansı

İran’ın, Afganistan’da ABD ve koalisyon birliklerine öldürücü saldırı yapmaları karşılığında bir Taliban fraksiyonuna ikramiye ödediği iddia edilmekte. Geçen yıl, Bagram’daki ABD hava üssünde bir intihar bombacısı da dahil olmak üzere İran’ın altı saldırıyı desteklediği ABD istihbaratınca belirtilmekte. ABD istihbaratı, İran’ın 11 Aralık’taki Bagram saldırısı için iki sivilin ölümüne ve iki Amerikalı da dahil olmak üzere 70’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan Hakkani ağına ödül verdiğini savunuyor.

Pentagon, Trump yönetiminin Taliban ile Şubat ayında sonuçlandırdığı barış sürecini sürdürme umuduyla Hakkani ağına misilleme eylemi yapmadı.

ABD Ocak ayında, Bagram saldırısından bir aydan daha kısa bir süre sonra İran Devrim Muhafızları generali Kasım Süleymani’yi Bağdat’ta bir insansız hava aracı yoluyla öldürdü, ancak bu saldırının Bagram olayına doğrudan bir misilleme olduğu düşünülmüyor. Rapor, Rusya’nın Afganistan’da Amerikalıları öldürdükleri için Taliban savaşçılarına ödül ödediği iddialarından yaklaşık iki ay sonra geldi. Donald Trump Rusya hakkındaki bu haberleri bir “aldatmaca” olarak reddetmişti. Ancak dışişleri bakanı Mike Pompeo, Rus mevkidaşı Sergei Lavrov’u Moskova’nın bu tür ödüller ödediği takdirde ödenmesi gereken çok büyük bir bedel olacağı konusunda uyardığını doğruladı. Pentagon, Rusların Amerikan askerlerine saldırıları ödüllendirdikleri konusundaki raporlarını araştıracağını söyledi, ancak şu ana kadar bu araştırmadan bir sonuç çıkarmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.