islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Doğu Nijerya’nın Yangın Mağdurlarına Yardım

Doğu Nijerya’nın Yangın Mağdurlarına Yardım

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası özel yardım kuruluşları Mayıs ayında Doğu Nijerya’daki Maiduguri’deki kamplarını yutmuş bir yangında her şeyi kaybeden binlerce insana destek veriyorlar. Ramazan’ın sonunu kutlayan şenlikli bir olay ülkede kâbusa dönüşmüştü. Ramazan Bayramı arifesinde, bir mangaldan yayılan kıvılcımlar, Boko Haram şiddetinden kaçan 40.000 kişiyi barındıran mülteci kampına yayılan bir ateş başlattı ve yangında iki kişi ölürken, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği BMMYK, çoğu kadın olmak üzere yaklaşık 4.000 kişinin tüm mallarını kaybettiğini bildirdi. BMMYK, geçici yerleşimdeki yangının sığınakları tahrip ettiğini ve diğer tesislere zarar verdiğini söyledi.

Boko Haram şiddetiyle yerlerinden edilen yaklaşık 300.000 kişi Maiduguri ve çevresindeki organize geçici bölgelerde yaşıyor. Bu trajedi, son aylarda bölge genelinde patlayan yangınların sonuncusuydu. Kuzeydoğu Nijerya’daki kamplar tıkanmış ve barınaklar güvenlik için birbirine çok yakın. Boko Haram isyanının 2009’da başlamasından bu yana, on binlerce insan öldürüldü ve Çad Gölü bölgesinde 2,5 milyon insan yerlerinden edildi. Bu rakam Nijerya’da 1.8 milyonu ve Kamerun ve Çad’da kalanları da içeriyor.

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.