islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

LLOYD GEROGE, ATATÜRK İÇİN “YÜZYILIN DAHİSİ” DEDİ Mİ?

LLOYD GEROGE, ATATÜRK İÇİN “YÜZYILIN DAHİSİ” DEDİ Mİ?
31 Temmuz 2023 10:34
A+
A-

Mustafa Kamal Atatürk hakkında ki hurafeleri, en çok yine Kamalistler ortaya atıyor. Bu hurafeleri ortaya atmakta ki amaçları ise, Atatürk’ü kutsamak…. Ona insan üstü bir nitelik atfetme gayreti  ise bu işin sosu…

Zamanında Mustafa Kamal’i tanrılaştıran, Peygamber yerine koyan şiir ve manzumlerin yazıldığını biliyoruz.

Oysa, aklı selim ile düşünüldüğünde, bu gibi girişimlerin en başta Atatürk’e zarar vermekte olduğunu görmemiz gerekiyor.

Bu hurafelerden bir tanesi de, zamanın İngiltere Başbakanı, Lloyd Gergorge’ın söylediği iddia edilen, “Atatürk yüzyılın dâhisidir” sözü…

Lloyd George’ın İngiltere Meclisinde Atatürk için söylediği iddia edilen sözler şöyle:

“….Onun gibi dâhiler dünyaya yüz yılda bir gelir. O da maalesef Türklere nasip oldu..”

LLOYD GERGORGE “DAHİ” SÖZÜNÜ SÖYLEDİ Mİ?

Evet, L. George bu sözü söylemiştir ama Atatürk için değil Hitler için söylemiştir.[1]

Ancak bizim içimizde bulunan Kamalistler, bir kısmı bilerek bir kısmı da kulaktan duyma bilgiler ile bu söze atlamış, L. George’nin “Atatürk için “dahi” dediğini övüne övüne söylemişlerdir. Oysa “L. George, Atatürk İçin dahi dese ne olur demese ne olur?” diyememişler, içlerindeki batı hayranlığını dışa vurabilmek adına,  Atatürk’ü her zaman olduğu gibi kullanmışlardır.

UĞUR DÜNDAR

Toplumumuzun çoğunluğunun araştırmacı gazeteci olarak bildiği Uğur Dündar, 30 Ekim 2015 tarihinde Sözcü Gazetesinde yayımlanan “Atatürk geldi” başlıklı yazısında bunu çekinmeden yazmış, bu sözün doğru olup olmadığı noktasında küçük bir araştırma bile yapma gereği duymamıştır.

HINCAL ULUÇ

Allah rahmet eylesin Hıncal Uluç’ta bilerek ya da bilmeyerek bu yalana ortak olan yazarlardan biridir. 17 Mart 2009 tarihli sabah gazetesinde “Atatürk’e dil uzatanlara” başlıklı yazısında şöyle yazmıştır:

“Azılı Türk düşmanı L.George ne dedi, hem de Birleşik Krallık meclisinde… “Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk milletine nasip oldu. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi”

İLKER BAŞBUĞ

Eski Genel Kurmay Başkanlarımızdan İlker Başbuğ Paşa da “20. Yüzyılın en büyük lideri Atatürk” Kitabının 2. Cilt 305. Sayfada bu mesnetsiz iddiaya yer vermiştir.

YORUMUMUZ

Böyle bir haberi yapma amacımız Atatürk’ü yermek ya da gerçek Atatürkçüleri üzmek değildir. Ama görünen gerçek de şudur ki, 5816 sayılı yasanın arkasına sığınarak insanları aptal yerine koymanın da yeri ve gereği yoktur.

Siz “Mustafa Kamal dâhidir” diyebilir buna böyle de inanabilirsiniz. L.George’nin üzerinden yalanlara sığınıp, kendini ve kendi değerlerini küçük, Batı’yı ise büyük görerek “Bak! L. George bile Atatürk hakkında böyle böyle dedi” demek, Atatürk’ü kullanarak insanları kandırmak demektir.

Kamalistlerin yalanlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Ne demiş atalarımız… Yalancının mumu yatsıya kadar yanar”

Şaban DOĞAN

MİRATHABER.COM

 

[1] İlber Ortaylı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kronik Kitap, Syf 444

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.