islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İBB Spor Kulübü’nde Mobbing Skandalı!

İBB Spor Kulübü’nde Mobbing Skandalı!
7 Aralık 2021 13:04
A+
A-

İBB SK Taekwonda branşı sporcularının uğradıkları mobbing ve hakaret nedeniyle hem kulübe hem CİMER’e şikayet dilekçeleri yazdıkları ortaya çıktı.

Hakaret, tehdit, baskı…

Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde bronz madalya sahibi olan ve takımın en genç oyuncusu konumundaki S.D.’nin babaannesi F. Melike Esensoy’un dilekçesinde, antrenör Özlem Esin Hakikatli’nin torununu takımdan uzaklaştırmak için sürekli yeteneksiz olmakla itham ettiği, antrenmana kısa süreli gecikmesi nedeniyle “geberin o zaman” sözleriyle hakaret ettiği fakat kendi ekibinden olan sporcuların aylarca antrenmana katılmamasına rağmen şampiyona kadrosuna dahil ettiği ifade edildi. Bir dönem İmam Hatip’te okumuş olan Y.Ş. ise hakaret, fiziki saldırı ve yaralamaya teşebbüse maruz kalmasına rağmen hakkının savunulmadığı ve aynı antrenör Özlem Esin Hakikatli tarafından mobbinge maruz kaldığını belirtti.

Antrenör olmayanı başa geçirmiş

İBB SK sporcusu Y.Ş.’nin 27 Eylül 2021 tarihli dilekçesinde de benzer iddialara yer veriliyor. Mobbing mağduru olduğunu belirttiği dilekçesinde Y.Ş.’nin, “Poomsae anrenörü Özlem Esin HAKİKATLİ 18 Temmuz 2021 tarihi itibarı ile olması muhtemel ülke şampiyonası için oluşturulmuş ve benim de içinde bulunduğum ‘mix (karışık) takım’ mensupları için bir toplantı olacağını belirtmiştir. Ancak maalesef toplantıyı kendisi belirlemesine rağmen iştirak etmemiştir. Bunun yerine antrenör olmadıkları halde bizden yaşça büyük iki sporcuyu başımıza, kendi adına vekil olarak tayin etmiştir” ifadeleri yer aldı. Dilekçede, antrenmanlara katılmadığı gerekçesi ile B.G.G. isimli oyuncuya sorduğu soruya ağır küfür, hakaret ve fiziki saldırıyla karşılık aldığını anlatan Y.Ş.’nin, bu olayın kamera kayıtlarını talep etmemesi için antrenörün devreye girdiğine vurgu yapıyor.

“Bana değil yöneticilere sorun”

İddiaların odağındaki antrenör Özlem Esin Hakikatli’nin CHP’li yönetim tarafından korunduğu ve mobbing şikayetlerinin sümenaltı edildiğine yönelik kuşkuların bütün İBB Spor Kulübü’nü sardığı öğrenilirken, konuya dair görüşüne başvurmak için ulaştığımız Hakikatli, cevap için kendisinin değil İBB SK yöneticilerinin aranması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.