islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5304
EURO
34,9073
ALTIN
2.444,05
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Dolly Parton: ALLAH İZİN VERMESE ÇOCUK OLMAZ

Dolly Parton: ALLAH İZİN VERMESE ÇOCUK OLMAZ
5 Ocak 2024 15:39
A+
A-

Dolly Parton:

ALLAH İZİN VERMESE ÇOCUK OLMAZ

Mirat Haber’de İslam’ı öğretici makalelerin yanı sıra hayata Müslümanca bakılmasına sebep olacak haberleri seçiyor ve yorumlamaya çalışıyoruz.

Aşağıdaki haberi de bunun için seçtik. Okuyalım ve ardından da yorumlayalım.

{ Tam 55 yıldır evli ünlü şarkıcı Dolly Parton:Tanrı benim çocuk doğurmama izin vermedi… Çünkü bütün çocuklar benim olsun istedi,” dedi.

“Genç bir çiftseniz eğer günün birinde çocuklarınız olacağını düşünürsünüz… Ama bu benim o kadar can attığım bir durum değildi. Kariyerim vardı, müzik vardı ve seyahat ediyordum… “

Bu sözler 1966 yılından bu yana yani yarım asrı aşkın süredir evli olmasına rağmen hiç çocuk sahibi olmayan bir ünlüye ait.

Her ne kadar “Tanrı benim çocuk doğurmamı istemedi” dese de yine de bütün çocukları kendisininmiş gibi hissettiğini söylemekten de geri kalmıyor bu ünlü.”

(05 0cak 2024Hürriyet Kelebek)

ÇOCUK BİR MUCİZEDİR

Evli bir kadının hamile kalması, ilk hücrenin ana rahminde yaklaşık üç milyar kez büyümesi ve bir çocuk olarak doğması bize olağan gibi geliyorsa da öyle değildir. Hamilelik ve doğum mucize üstü mucizedir ve “ Tanrının izni” olmasa gerçekleşmesi mümkün değildir. Bilimin de kanıtladığı bu gerçeğe Allah’ın kitabı Kur’an’da şöyle açıklık getiriliyor:

: Sizin atanız ve ilk insan olan Âdem’i topraktan yaratan,
Sonra da neslinizin sürmesi için, meni denilen bir damla sudan yaratılışınızı devam ettiren ve sizi birbirine uyumlu ve birbiri tamamlayan erkek ve kadın olarak çiftler hâline getiren Odur.
O’nun bilgi ve iradesi dışında ne bir dişi gebe kalabilir, ne de yavrusunu doğurabilir.
Bir canlıya ömür verilmesi de, onun ömrünün kısaltılması da mutlaka Allah katında, varlık kanunlarının yazılı olduğu bir kitapta kayıtlıdır.
Bu nasıl olur demeyin. Hiç kuşkusuz bu, Allah için çok kolaydır.” (Fatır 35/11)

İSLAM İNSAN DOĞASIYLA ÖRTÜŞÜR

Sık sık dile getiriyoruz İslam ile insan doğası örtüşür. Bazen insan bilmeden bir İslami hakikati dile getirmiş olur. Ünlü şarkıcın “Tanrı benim çocuk doğurmama izin vermedi” şeklindeki ifadesi de böyledir. Çünkü Allah bildiği bazı hakikatleri insanlar arsından seçtiği peygamberlerine vahyettiği gibi sıradan bazı insanların kalplerine de ilham eder ve onları konuşturur. Bu gerçeği sözü uzatmadan Kur’an‘dan açıklayalım:

Göklerin ve yerin hakimiyeti yalnız Allah’a aittir. O, dilediğini yaratır: dilediğine kız çocukları bağışlar, dilediğine erkek;
Yahut dilediğine hem erkek hem kız çocuklar verir ve dilediğini de kısır yapar: çünkü O, her şeyi bilendir, sınırsız güç Sahibidir.” (Şûra 42/49-50)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.