islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

DSÖ,Omicron Varyantıyla Alakalı Nasıl Yalan Söyleyeceğini Şaşırdı

DSÖ,Omicron Varyantıyla Alakalı Nasıl Yalan Söyleyeceğini Şaşırdı
15 Aralık 2021 10:49
A+
A-

DSÖ,Omicron Varyantıyla Alakalı Nasıl Yalan Söyleyeceğini Şaşırdı

DSÖ yetkililerinden Mike Ryan, Omicron varyantının baskın varyant olması durumunda salgının erken biteceği gibi düşüncelerin doğru olmadığını ve hükümetlerin tedbirli olması gerektiğini söyledi.

DSÖ’YE GÖRE

Dünya çapında koronavirüse karşı çalışmalar süratle devam ederken, son zamanlarda ortaya çıkan yeni varyant Omicron, ülkeleri tedbirlere itmeye devam ediyormuş

ÖNCE SALGIN BİTECEK DEDİ

Yaşanan gelişmeler hakkında sürekli bilgilendirmelerde bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), açıklamalarının arasına bir yenisini daha ekledi.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, basın toplantısında, bazı bilim insanlarının, “Omicron varyantının baskın varyant olması durumunda salgının erken biteceği” yönündeki demeçlere açıklık getirdi.

SONRA: “HAYIR SALGIN BİTMEYECEK” DEDİ

Ryan, “Bence bunun doğrudan cevabı, hayır (salgın bitmeyecek).” ifadesini kullandı.

Bununla beraber Omicron varyantının, Delta varyantına üstün gelmeye çalıştığına bu rekabetin daha önce de Delta ile Alfa varyantı arasında yaşandığına dikkati çeken Ryan, “Bu konuda alarmda ve uyanık kalmaya devam etmemiz gerekiyor. (Salgının biteceği konusunda) bir varsayımda bulunamayız ama (Omicron’a karşı) savunmasız durumdakileri korumak ve bulaşmayı durdurmak için şimdi harekete geçebiliriz.” dedi.

DAHA SONRA DA: ”ZİRVE YAPACAK” DİYE AÇIKLMA YAPTI

Ryan ayrıca, Omicron varyantının zirve yapmasına sadece haftalar kaldığını, hükümetlerin ve diğer kurumların çabalarını iki, üç ve dört kez artırması gerektiğini savundu.

Bazı hükümetlerin Omicron varyantına karşı tüm nüfusa hatırlatıcı doz uygulama kararını da eleştiren Ryan, bu durumun küresel çapta aşı eşitsizliğini daha da körükleyeceğini ve milyonlarca insanın hayatını riske atacağını kaydetti.

Discovery firmasının Üst Yöneticisi (CEO) Ryan Noach, eldeki bulgular ışığında Omicron varyantının diğer varyantlara kıyasla çok daha hafif semptomlar gösterdiğini ifade etmişti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.