islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5454
EURO
34,8282
ALTIN
2.438,39
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Dünyada En Korkunç Yer Fas’tı – Ama 100M Yıl Önce

Dünyada En Korkunç Yer Fas’tı – Ama 100M Yıl Önce
1 Mayıs 2020 14:40
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Detroit Mercy Üniversitesi ve Birleşik Krallık’taki Portsmouth Üniversitesi’nden paleontolog Nizar Ibrahim liderliğindeki uluslararası bir bilim adamları ekibi, Fas’ın güneyindeki Kemkem Grubu olarak adlandırılan bir alanın hayvan cinsleri ve jeolojisi hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yaptı. İbrahim, Portsmouth Üniversitesi’nde yaptığı açıklamada, Fas’ın Kemkem bölgesinin, Dünya gezegeninin tarihinin tartışmasız en tehlikeli yeri olduğunu, eğer bir zaman makinesiyle gidilebilecek olsa gider gitmez anında saldırıya uğranılacak bir yer olduğunu belirtti. Keşfedilen en büyük yırtıcı dinozorlardan bazıları bölgeyi dolaştı.

Kretase devrinde, bölge nehirlere ev sahipliği yaparken ve karaya bağlı büyük dinozorlardan uçan pterosaurlara kadar yırtıcılarla doluydu. Beslenecek bolca avları vardı. İbrahim, çeşitli koleksiyonlarda düzenlenen Kemkem Grubu fosillerini incelemek için dünyayı dolaştı. Uzmanlar, bunun yaklaşık bir asırda Sahra’daki fosil omurgalılar üzerindeki en kapsamlı çalışma olduğunu belirttiler. Araştırmacıların çalışmaları, timsah benzeri yırtıcılar, köpekbalığı benzeri dişleri olan aç iki ayaklı dinozorlar ve bir olta balıkçısına korkudan küçük dilini yutturacak balıklarla dolu topraklar üzerine.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.