islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5334
EURO
34,9533
ALTIN
2.431,20
BIST
9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Dünyanın Dört Bir Yanından Putin’e Tepkiler Büyüyor! 

Dünyanın Dört Bir Yanından Putin’e Tepkiler Büyüyor! 
28 Şubat 2022 09:32
A+
A-

İşgalin 4. gününde Ukrayna, Rus birliklerine karşı müthiş bir direnç gösteriyor. En son gelen bilgilere göre sabah saatlerinde kuşatılan Harkov şehrinde Ukrayna birlikleri tarafından kontrol sağlandı. Öte yandan dünyanın her yerinde binlerce insan Ukrayna’ya ağlıyor. Rusya Ukrayna savaşı için tepki göstermek isteyenlerin sokaklara döküldüğü kareler, görenlerin yüreklerini dağladı.

Yaptırımlara ve uyarılara kulak asmayan Rusya, 4. günde de Ukrayna’yı işgal etmeye devam ediyor. Bir son dakika haberine göre ise Rusya lideri Putin, caydırıcı güçleri özel savaş durumuna geçirmeye karar verdi. Bu caydırıcı güçler ise maalesef nükleer silahlar.

Ancak dünya, Ukrayna’nın yanında. Farklı ülkelerden ve milletlerden yüzlerce hatta binlerce insan Rusya’nın işgali durdurması için sokaklara döküldü. Ukrayna’yı desteklemek için dünya çapında mitingler, nöbetler ve dualar düzenlendi. Katılanlar arasında ülkeyle ailevi bağların olanların da olduğu ifade edildi. Tüm katılımcılar Putin’e seslenerek bu zülmün durmasını istedi.

Berlin’de Brandeburg Kapısı önünde protesto düzenlendi.
Brüksel’de düzenlenen bir miting. Karedeki genç kadının elindeki pankartta ‘Çok geç olmadan’ yardım edin yazıyor.

New York’ta insanlar ‘Ukrayna ile Ayakta Kal’ etkinliği için toplandı. Gösterilere Rusya da ev sahipliği yaptı. Moskova’da işgale karşı gelen bir protestocu kolluk kuvvetleri tarafından kelepçelenerek götürüldü. Minneapolis’te yüzlerce insan Katolik Kilisesi’nde Ukrayna için düzenlenen dua ayinine katıldı. New York’taki Empire State binasına, Ukrayna bayrağı yansıtıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.