islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

DÜNYA’NIN İLK SİHA GEMİSİ TCG ANADOLU, İSTANBUL BOĞAZINDA

DÜNYA’NIN İLK SİHA GEMİSİ TCG ANADOLU, İSTANBUL BOĞAZINDA
17 Nisan 2023 14:08
A+
A-

Dünyanın ilk Siha gemisi TCG Anadolu İstanbul Boğazı’na demirleyerek halkımızın ziyaretine açıldı.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı taşıma kapasitesine sahip durumda.

231 metre uzunluğunda 32 metre genişliğinde olan savaş gemisi, gerektiğinde bir tabur büyüklüğünde ki bir askeri birliği, ana üs desteği gerekmeden bir yerden diğer yere intikal ettirebilecek kapasitede bir gemi.

Dünyanın ilk Siha gemisi TCG Anadolu, aynı zamanda birçok özelliğe de sahip. Silah sistemleri, elektronik harp sistemleri, torpido savunma sistemleri, kızıl ötesi arama ve takip sistemleri başta olmak üzere gemi,  birçok özelliğe sahip.

TCG ANADOLU HALKIN ZİYARETİNE AÇILIYOR

Dünyanın ilk silahsız hava aracı gemisi TCG Anadolu, 17-23 Nisan 2023 Tarihleri arasında Halkın ziyaretine açılmak üzere İstanbul Sarayburnu’n da demirledi.

İşte TCG Anadolu gemisinin ziyaret edilebileceği günler:

17 Nisan saat 13.00-18.00

18 Nisan saat 10.00-18.00

19 Nisan saat 10.00-18.00

21 Nisan saat 10.00-18.00

22 Nisan saat 10.00-18.00

23 Nisan saat 10.00-18.00

HABER YORUM

İsrail’den alınan İHA’ların bozuk çıkmasından sonra “Kötü komşu adamı ev sahibi yaparmış” misali başlayan serüvenin geldiği son nokta, Sarayburnu açıklarında halkın ziyaretini bekliyor.

Son gelinen nokta da Savunma Sanayiine yapılan yatırımlar ortaya çıkmaya başlayınca, bu gelişmeleri hazmedemeyen insanları çok görmeye başladık. Ne yazık ki bu insanlar, tamamen siyasi düşünerek yapılanları eleştirebilmekte, yerden yere vurmakta, parmak sallayıp, “iktidara geldiklerinde İHA ve Siha’ları yapanları elleyebileceklerini” utanmadan ve sıkılmadan TV ekranlarında söyleyebilmektedirler.

Bu gelişmelerden, bize husumet duyan ülke ve milletlerin rahatsızlık duymalarını kabul edebiliriz ama hangi başlık altında olursa bu gelişmelere içimizden karşı çıkan insanların olmasını kabul edilemez bir durumdur.

Bizden olan ve biz olan insanların bu konularda görüş beyan ederken daha dikkatli olmaları gerekir kanaatini taşıyoruz.

Barışı emreden ve önceleyen din, mensubu olmakla şeref duyduğumuz İslam Dinidir. İslam dini mecbura kalmayınca savaşı emretmez. İki cihan güneşi Peygamberimiz (sav) bunu, yaptığı savunma savaşlarıyla bizlere açık bir şekilde göstermiştir. Zira Bedir, Uhud ve Hendek savaşları, tamamen savunma amaçlı yapılmış savaşlardır.

Elinizde bulunan silahların caydırıcı özelliğinin de olması, cereyan edebilecek olan sıcak çatışmaların önünde en büyük engeldir. Bu engelin olması, belki de sıcak çatışmaların olmasının önüne geçecek böylece binlerce insan da savaş meydanında ölmekten kurtulacaktır.

İşte bu sebepledir ki yapılan İHA ve SİHA’larımız başta olmak üzere bütün yerli ve milli silahlarımız, caydırıcı özelliğe sahip olmakla birlikte, gerektiğinde düşmana karşı koymada etkili olacak silahlardır. MİRAT HABER olarak bizler, SİHA’ların iniş ve kalkışlarını yapabileceği teknik donanıma sahip TCG Anadolu’nun ülkemize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu konuda birkaç ayeti kerime vererek, mevzunun ehemmiyetine dikkatleri çekmiş olalım.

“Ey Peygamber! Sana ve Sana tâbî olan mü’minlere Allâh yeter! (Düşmandan aslâ çekinme! Hattâ) ey Peygamber! Mü’minleri (onlara karşı) savaşa teşvîk et!..” (el-Enfâl, 64-65)

“Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde size farz kılındı. Hoşlanmadığınız bir şey çoğu kere sizin için hayırlı olabilir. Yine sevdiğiniz bir şey de çoğu kere hakkınızda şer olabilir. Allâh bilir, siz bilemezsiniz.” (el-Bakara, 216)

MİRATHABER.COM

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.