islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

EBAKAN HOCA YAŞASAYDI HANGİ İTTİFAKIN İÇİNDE OLURDU?

EBAKAN HOCA YAŞASAYDI HANGİ İTTİFAKIN İÇİNDE OLURDU?
10 Nisan 2023 11:13
A+
A-

Bugün ARDEV’e gelirken, Necmettin Erbakan Hocam düşüverdi benliğime. Belki yaklaşmakta olan seçim düşürmüştü onu aklıma. Belki de hocama olan sevgim, saygım ve özlemim…

Seçim atmosferine girdiğimiz, ittifakların kurulduğu ve oy hesaplarının yapıldığı şu günlerde, “Erbakan hoca yaşasaydı” türünden polemikler yapılıyor ve kurulan ittifaklar Hoca yaşasaydı bizi desteklerdi türünden akıl yürütme ya da polemikler üretiyor. Böyle bir durumda  işin güzel tarafı ise, herkesin Necmettin Erbakan hocayı sahiplenmesi galiba…

Bendeniz özledim Erbakan Hocamı. Onun gülüşünü özledim, esprilerini özledim, siyasete kattığı renkliliği özledim. Siyonizm’e ve haçlı zihniyetine açtığı cihatta dirayetli duruşunu özledim.

Erbakan hoca bugün yaşasaydı hangi ittifakta olurdu bilmiyorum ama bildiğim kesin bir şey var… Gelişen olaylara ve sorunlara esprili cevaplar verir, tebessüm ve söylemleriyle seçmeni konsolide etmeyi başarırdı.

Rakiplerine kızmak, kötü söz söylemek ve ortamı germek yerine, kibar ve nazik üslubuyla siyasi rakiplerini altüst eder açıkoturum programlarında ve mitinglerde  öne geçmeyi bilir ve başarırdı.

Türk milletinin en büyük handikabı, değerli insanlarının kıymetini yaşarken değil öldükten sonra anlamaları ve bilmeleri.

Hükümete geldiklerinde bir yıl içinde mükemmel icraatlar yapan ve belli çevreleri icraatları ile korkutan, bu sebeple de “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atarak darbe ile hükümeti görevden uzaklaştıranlar, bugün “Erbakan hoca yaşasaydı” diye söze başlayıp onu kendi tarafında göstermeye çalışıyorlar.

Ne garip bir siyaset anlayışımız var değil mi?

“Gariplik mi yoksa makyavelist  anlayış mı?” sorusunun cevabını siz değerli okuyucularıma bırakıyorum.

Ben Erbakan Hocamı, savunduğu fikirler ile birlikte özledim. Gerisi… Gerisi lafı güzaf…

Selam, saygı ve muhabbetlerimle….

Şaban Doğan

 

ANAHTA KELİMELER:  Erbakan   Ardev

ETİKETLER: Manşet