islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

EL-ŞİFA HASTANESİ DOKTORLARI İSRAİL TARAFINDAN TUTUKLANDI

EL-ŞİFA HASTANESİ DOKTORLARI İSRAİL TARAFINDAN TUTUKLANDI
25 Kasım 2023 09:00
A+
A-

İsrail ordusu, birçok iş arkadaşıyla birlikte doktor Muhammed Ebû Sülemiye’yi tutukladı. İsrailli kaynaklar, İbrani Radyosu’na, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki El Şifa Hastanesi kompleksinin müdürünü tutukladığını ve saha araştırmasının ardından Shin Bet istihbarat servisine naklettiğini doğruladı. Tutuklamanın dayanağı olarak, tutuklanan doktorun müdür olduğu El Şifa hastanesinin Hamas hareketinin komuta ve kontrol merkezi olarak kullanıldığı iddia edildi. Öte yandan İsrail işgal güçleri, hastanede bulunan kimselerin yürüyerek hastaneden çıkmalarını söyledi.

Filistin kaynakları, hastane müdürüyle birlikte çok sayıda doktorun da tutuklandığını söylüyor. Hamas hareketi ise Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El Şifa Tıp Hastanesi müdürü ve meslektaşlarının tutuklanmasını kınadığını duyurdu. Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile uluslararası kuruluşlara bu kişilerin derhal serbest bırakılması için çalışma çağrısında bulundu. Hamas, tüm bunların doğruluğu kanıtlanmamış birer uydurma olduğunu belirtti.

Gazze’de bulunan doktorlar tarafından yapılan açıklamada, bu hadisenin Gazze’de bulunan doktor grupları, hastalar ve yaralılar için birçok sıkıntıya sebep olduğu belirtiliyor.

https://www.bbc.com/arabic/articles/czr2pld089lo

 

 

ETİKETLER: Manşet