islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Kazakistan İle İhracat Sözleşmesi

Kazakistan İle İhracat Sözleşmesi

2023 yılına kadar İhracat sözleşmesi kapsamında 3 ANKA, 2 yer sistemi, lojistik destek paketi Kazakistan’a teslim edileceği açıklandı.

TUSAŞ yetkilileri ile Kazakistan Sanayii Altyapı Geliştirme Bakanlığı adına KAZSPECEXPORT tedarik kurumu arasında yapılan ihracat sözleşmesi kapsamında 2023 senesine kadar 3 ANKA, 2 yer sistemi, lojistik destek paketi (teknik dokümantasyon, eğitim ve yedek parça) Kazakistan’a teslim edilecek.

Kazakistan İhracatını Çok Önemli Bir Başarı Olarak Değerlendiriyoruz

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Kazakistan’a yapılacak olan ihracata değinerek , “Ülkemizin gururu olan ANKA’larımız için özel bir ihracat başarısı gerçekleştirdik. Tunus’a yapılan ihracat sonrasında Kazakistan ihracatını çok önemli bir başarı olarak değerlendiriyoruz. ANKA’larımızın artık uluslararası alanda kullanılacak olması bizlere gurur veriyor. ANKA üretiminde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Elektro optik, kızılötesi, lazer işaretleyici, lazer mesafe bulucu kamerası ve 1700 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip olan ANKA, 30 saati geçebilen bir süre boyunca havada kalabiliyor. 23 bin fit yükseklikte görev gerçekleştirebilen ANKA, 30 bin fit yükseklik tavanına sahip. 250 kilometreyi aşabilen görüş hattı sayesinde link menziliyle görev yapan ANKA, 350 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.